Connect with us

Hirdetés

technokrata

2 GHz-es CPU-val bíró notebook, már 150 ezer forint környékén

Dotkom

2 GHz-es CPU-val bíró notebook, már 150 ezer forint környékén

Az árharc korábban sosem látott mélységekbe süllyesztette egyes noteszgépek árait: dollárból átszámolva már körülbelül 150 ezer forintos áron is lehet olyan notebookot kapni, amelyben egy 2 GHz-es Intel Celeron processzor teljesít.

A Winbook (az internetes vásárlás esetén járó visszatérítéssel együtt) 700 dollárért kínálja mobil számítógépét, alaposan alávágva a többi forgalmazónak. Ilyen alacsony árért persze ne is várjon a vásárló csodát, ám amit kap a pénzéért, az bőven megfelel az átlagos igényeknek.

Egy 2 GHz-es órajellel bíró Celeron processzor került a J4 730-as típusú Winbook noteszgépbe. 14,1 colos LCD-vel szerelték fel, operatív tárának kapacitása pedig 256 MB. Háttértára egy 20 GB-os merevlemez, optikai meghajtó gyanánt pedig egy DVD-k olvasására is képes drive-ot tartalmaz az eszköz.

Meglepő, hogy a jobban felszerelt változat ára is egészen barátságos, azaz bőven 1000 dollár alatt marad: 800 amerikai zöldhasút kell annak kiadnia, aki egy 15 colos kijelzővel felszerelt noteszgépet szeretne magáénak tudni. Ebben nagyobb kapacitású merevlemez dolgozik (30 GB), illetve optikai meghajtója képes CD-k írására is (a CD és a DVD olvasása mellett).

Az árversenynek köszönhetően az USA-ban már elmúltak azok az idők, amikor az ezer dolláros noteszgépek voltak a legolcsóbb modellek. Az ismertebb nevek (Toshiba, Dell stb.) is rendelkeznek olyan notebookokkal, melyeknek árai már csak három számjegyűek (amerikai dollárban, természetesen).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés