Connect with us

Hirdetés

technokrata

Június eleje – újabb árcsökkenés az Intelnél

Dotkom

Június eleje – újabb árcsökkenés az Intelnél

A jövő hónap egyes Intel processzorok árának csökkenését fogja magával hozni, egyúttal új, gyorsabb példányok is piacra kerülnek.

A következő hónapban jelenik meg az Intel új Pentium M processzorcsaládjának eddigi legnagyobb órajelével büszkélkedhető modellje, az 1,7 GHz-es változat. Ennek ára induláskor (ezres tétel vásárlása esetén) 640 dollár lesz, ami azt jelenti, hogy a régebbi (még március 12-én bejelentett) típusokért kevesebbet kell majd fizetni. Egészen pontosan az 1,6 GHz-es P-M 423 dollárba, az 1,5 GHz-es 295 dollárba, az 1,4 GHz-es változat pedig 261 dollárba fog kerülni. Így annak, aki ilyen noteszgépet szeretne venni, talán érdemes még várni pár hetet, hogy a (külföldi) boltokban is érezhető legyen a változás.

Az Intel ütemterve szerint októberben jelenik majd meg az 1,8 GHz-es Pentium M, ekkor ismét átrendeződik az ártábla (bár az értékek legtöbb esetben nem, csak a viszonyok változnak). Ekkor az 1,8 GHz-es változat ára lesz 640 dollár; a június elején útjára induló 1,7 GHz-es ára pedig 423 dollárra fog csökkenni. Az 1,6 GHz-es ára 295 dollár lesz, az 1,5 GHz-esé 241 dollár, az 1,4 GHz-esé pedig 209 dollár.

Ezt követően már több áresésre nem lehet számítani a Pentium M szegmensében 2004 elejéig, amikor is – a tervek szerint – bekövetkezik a technológiaváltás, s a legújabb processzorok már 90 nanométeres gyártási eljárással készülnek majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés