Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még több helyre juthat el a szupergyors mobilinternet

Dotkom

Még több helyre juthat el a szupergyors mobilinternet

A Samsung és a Mobile TeleSystems együttműködik a következő generációs technológiák fejlesztésében.

A Samsung Electronics és a Mobile TeleSystems (MTS), Oroszország és a FÁK vezető telekommunikációs szolgáltatója ma bejelentették, hogy az új telekommunikációs technológiák közös fejlesztése és tökéletesítése céljából együttműködési szándéknyilatkozatot írnak alá.

A megállapodás azokra a technológiákra vonatkozik, amelyek már elengedhetetlenek a fejlett kommunikációhoz, beleértve a fejlett Carrier Aggregation (vivőfrekvenciasáv-kapcsolódás), a Multiple-Input Multiple Output (több bemenet, több kimenet, MIMO) technológiákat, az LTE Broadcast (eMBMS), a Multi-path TCP (MPTCP), valamint a IoT technológiákat, úgymint az NB-IoT és az LTE-Machine. A két cég több tesztelést végez majd az adatkommunikáció sebességének növelésére, a fejlett Carrier aggregation, MIMO és MPTCP technológiák alkalmazásával továbbfejlesztve a 4G infrastruktúrát.

internettelenor

A Samsunggal való együttműködéssel az MTS előtt még szélesebb lehetőségek nyílnak meg az új szolgáltatások és alkalmazások – például az IoT – terén. Az együttműködési szándéknyilatkozatban számos IoT hálózati technológia szerepel, a többi között a 3GPP alapú NB-IoT és LTE-M. Mivel a hálózati követelmények, úgymint az adatsebesség, a spektrális sávszélesség és az akkumulátor-élettartam eltér a különféle IoT felhasználási esetekben, az MTS és a Samsung minden egyes üzleti megoldásnál megkeresi és kiválasztja a mindkét fél számára legalkalmasabb technológiát.

Mivel az 5G jelentős szerepet fog játszani az alacsony késleltetésű, ultragyors, új spektrális hatékonyságú adatkommunikációban, a két cég az 5G fejlesztésén is együtt fog dolgozni, új lehetőségeket teremtve az 5G teszteléssel.

5g

A Samsung és az MTS 2013 óra működik együtt LTE hálózatok létesítésében Oroszország Északnyugati Szövetségi Körzetének városaiban, beleértve egyebek mellett Szentpétervárt, Komiföldet és a leningrádi, pszkovi, arhangelszki, murmanszki területeket. A két cég tovább fogja bővíteni kölcsönös, hosszú távú üzleti együttműködését, az 5G-t helyezve a középpontba.

A 21. század első évtizedének végétől fogva a Samsung folyamatosan fektetett be az 5G technológiákon alapuló kísérletekbe és kutatásokba, 2014 óta az 5G piaci értékesítésére helyezve a hangsúlyt. Az erőfeszítések révén a Samsung mérföldkőnek számító 5G technológiai fejlesztései közé tartozott a világ első handover bemutatója multi-cell mmWave hálózatban, egy 5G csatornamodellező eszköz, amely jelentősen csökkenti az 5G hálózatok tervezésének idejét és munkaigényét, valamint az eszközök és berendezések miniatürizálásához elengedhetetlen RF technológia. Ezen kívül a Samsung fontos szerepet játszott a 3GPP szabványok megalkotásában, és alapvető szabadalmakkal rendelkezik az 5G szabványok terén, amelyek várhatóan 2018-ban kerülnek véglegesítésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés