Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alaposan keresztbe tett az Apple a Spotify-nak

Dotkom

Alaposan keresztbe tett az Apple a Spotify-nak

Amióta az Apple is jelen van a streaming piacon, a kiadók több pénzt csikarnának ki a Spotify-ból.

Nincs könnyű helyzetben a Spotify, hiszen az Apple Music megjelenése óta összeszűrték a levet a kiadókkal. A probléma abban rejlik, hogy a közelmúltban lejártak a szerződéseik a Warner Music-kal, a Sony Music-kal és a Universal Music-kal, azaz a piac legnagyobb szereplőivel. Mivel ezek a vállalatok több streaming szolgáltatóval is kapcsolatban vannak, így pontosan tisztában vannak a konkurensek áraival, márpedig épp ez jelenti a problémát.

Az Apple ugyanis olyan szerződésekkel lépett be a streaming piacra, amit a többi konkurens (köztük a Spotify sem) nem tud kifizetni. Ez azért is nagy probléma, mert a lejárt szerződéseket a három zenekiadó nem hajlandó meghosszabbítani mivel azt látják, hogy az Apple sikerrel teljesíti az ő elvárásaikat, a Spotify pedig nem képes rá.

applemusicspotify

 

Pedig szó sincs arról, hogy ne fizetnének, jelenleg ugyanis a dalok után befolyó összeg 55%-át utalják a kiadóknak. Ez azonban egyre nehezebben tartható, információk szerint már több alkalommal is 50% alatti összeget akartak kicsikarni a kiadókból, ezt azonban egyik partner sem fogadta el, naná, hogy az Apple miatt.

A kaliforniai vállalat ugyanis 58%-ot fizet, így mindhárom kiadó azt szeretné elérni a Spotify-nál, hogy ők is ekkora százalékkal dolgozzanak. Ők viszont nem hajlandóak erre, mivel tavaly is 200 millió dolláros veszteséggel zárták az évet, azaz 3%-nyi bevétel is sokat számít a cég eredményeiben.

Persze aggódni azért nem kell, az biztos, hogy idővel megegyeznek majd a felek, de az tény, hogy a Spotify nívójának sokat árt, hogy az Apple-lel ellentétben nincs biztos szerződésük. Márpedig épp most akarnak tőzsdére lépni, egy ilyen huzavona pedig rendkívül negatívan befolyásolná a cég értékét, azaz sürgeti őket az idő.

Forrás: iMagazin



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés