Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre nem kell majd annyit várni, hogy felvegyék a telefont

Dotkom

Végre nem kell majd annyit várni, hogy felvegyék a telefont

A 4G hálózat egyik nagy előnye, hogy gyorsabban összekapcsolódhat a két fél.

A 4G-n végzett hanghívás során gyorsabban kapcsolódhat össze a hívó és a hívott fél, a kicsöngés előtti idő érezhetően lerövidül. A VoLTE (Voice-over-LTE) technológiának köszönhetően a mobilinternetezésen túl a hangszolgáltatások is a 4G minőségében bonyolíthatóak le, ami elsősorban gyorsabb hívásfelépülést, HD hangminőséget és hívás közben is 4G sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé. Jelenleg a 4G-s adathasználatra képes telefonok egy hívás indításakor a közelben elérhető 2G vagy 3G hálózatra váltanak, ami növeli a hívás felépülésének idejét. A 4G hanghívások megmaradnak majd a 4G hálózaton, így érezhető mértékben lecsökken majd a kapcsolás időtartama. De nem ez lesz az egyetlen, érezhető előnye a teljesen IP-alapúvá váló telefonhívásoknak, hanem többek között az is, hogy a 4G–n indított hívások a telefonok akkumulátorát is jóval kisebb mértékben terhelik meg, mint a hagyományos technológia.

how-smartphone-save-working-weekends

Az első teszthívást Christopher Mattheisen indította el a Távközlés Világnapján tartott sajtóeseményen, ahol a megjelent újságíróknak lehetőségük volt a Samsung által biztosított Galaxy S6 Edge okostelefonokkal kipróbálni a 4G hanghívást. A megoldás tesztelésén a Magyar Telekom szakemberei folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy minél hamarabb elérhetővé váljon az ügyfelek számára országos szinten is a technológia.

A VoLTE technológiával járó javuló felhasználói élményekről Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Walter Goldenits, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese beszélt a Távközlés Világnapján. „A távközlés az IP-alapú szolgáltatások irányába tart, ami nemcsak nagy sebességet, hanem csúcsminőséget is jelent” – fogalmazott Walter Goldenits. „A 4G –n végzett hívás lehetővé teszi, hogy hamarosan telefonbeszélgetéseink során is élvezhessük a már több mint 97%-os, országos lefedettséggel bíró 4G hálózat összes előnyét, ami a független OpenSignal mérése szerint világ kilencedik, Európában pedig a harmadik leggyorsabb 4G szolgáltatást nyújtja. A Telekom 4G már 2725 településen érhető el.” – mutatott rá Walter Goldenits.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés