Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most megtörtént: drónnal ütközött egy repülőgép

Dotkom

Most megtörtént: drónnal ütközött egy repülőgép

Londonban történt a baleset.

Igazán kellemetlen élményben lehetett részük azoknak, akik a British Airways 727-es járatán tartózkodtak. A 132 utassal és 5 fős személyzettel épp Londonba tartó Airbus A320-as orrának ugyanis valami nekicsapódott, méghozzá nemsokkal azelőtt, hogy megkezdték volna a leszállást a Heathrow-i repülőtéren.

drone2

Nem meglepő módon még nem bukkantak a baleset okozójának nyomára, valószínűleg darabokra zúzta a repülő az útjába kerülő drónt. Érdekesség, hogy bár ez volt az első eset, amikor egy drón ütközött egy repülővel, a közelmúltban már több alkalommal előfordult, hogy csak a szerencsén múlott, hogy nem ért össze a két tárgy.

dron repulo

Az biztos, hogy a mostani esetnek sokkal nagyobb hatása lesz annál, minthogy pusztán egy balesetként könyvelik el az ügyet. Az elmúlt időszakban ugyanis sokszor előfordult, hogy a már olcsón hozzáférhető drónokkal a felhasználók rizikós területekre merészkedtek, így veszélyeztetve az ott lévőket. Épp ezért az ez eset is felgyorsíthatja a hatóságok munkáját, hogy egy, minden korábbinál szigorúbb szabályozást dolgozzanak ki a drónok reptetésével kapcsolatosan.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés