Connect with us

Hirdetés

technokrata

Épül a világ legnagyobb notebookgyára

Dotkom

Épül a világ legnagyobb notebookgyára

A Toshiba belefogott a világ legnagyobb notebookgyárának felépítésébe, mintegy barométerként jelezve az ipar konjuktúráját.

A noteszgépek piacán harmadik helyezett Toshiba nemrég nekilátott létrehozni új noteszgépgyárát. Ennek mérete minden eddigi hasonló üzemnél nagyobb lesz – a cég közel 60 millió dollárt invesztál a gyár létrehozásába.

Távol-keleten, pontosabban Kínában épül az üzem, melynek várható elkészülési ideje 2003 második negyedévének eleje (március-április magasságában). Az ekkor beinduló termelés révén a Toshiba gyártókapacitása jelentősen bővülni fog: a 2003-as év során 750 ezer noteszgép gyártását tervezik, de 2004-re már 2 milliónál is több mobil számítógépet fognak készíteni a gyártósorokon.

Az építkezés mérete, folyamatának megkezdése barométerként jellemzi a noteszgéppiac jelenlegi állapotát: míg a PC-üzlet stagnál vagy éppen kis mértékben visszaesik, addig a notebookok iránti kereslet folyamatosan növekszik. Mi ennek az oka? A mobil számítógépek árának csökkenése elsősorban (amit főként az LCD-k ármérséklődése és az asztali processzorok alkalmazása segített), illetve az öszvér modellek – asztali teljesítmény egy noteszgépben – megjelenése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés