Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Elsa tovább él… Japánban

Dotkom

Az Elsa tovább él… Japánban

Idén májusban jelentett fizetésképtelenséget a német Elsa AG, melynek japán kirendeltségét felvásárolta a Technology Joint Corporation (TJC). A cég hétfői közleménye szerint megtartja az Elsa márkanevet.

A német hálózati- és videókártya-gyártó Elsa Ag 2002 májusában jelentett fizetésképtelenséget. Azóta a német gyárat részben átvette a Lancom Systems, mely értékesítés mellett az Elsa termékek javítását is vállalja, részben pedig a Devolo Ag, mely adatkommunikációs eszközök forgalmazásával foglalkozik.

Az Elsa 1997 decemberében alapított leányvállalatot Tokióban, mely videokártyák, digitális vágóberendezések és szoftverek fejlesztésére specializálódott. Az 1997-ben alapított Technology Joint Corporation hétfői közleménye szerint megvásárolták a japán Elsa leányvállalatot, valamint az Elsa márkanevet is meg kívánják tartani. A multimédiás és biztonságtechnikai alkalmazások fejlesztésével foglalkozó TJC korábban mindössze 5%-os tulajdonrésszel rendelkezett az Elsa-ban.

A TJC közleménye szerint az anyacég csődje után az Elsa nyereséges japán leányvállalatának vezetői mindent megtettek a cég életben tartására. A tranzakció pontos összegéről nem jelent meg hivatalos információ.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés