Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vivendi megválik Messiertől

Dotkom

A Vivendi megválik Messiertől

A Financial Times Deutschland értesülése szerint Jean-Marie Messier a Vivendi Universal elnök-vezérigazgatója szerdán bejelenti lemondását. Az utóbbi hónapokban kritikák össztüzébe került Messiert Jean-René Fourtou váltja fel az elnöki poszton.

Jean-Marie Messier, a francia-amerikai tulajdonban levő Vivendi Universal elnök-vezérigazgatója várhatóan szerdán jelenti be lemondását. A Financial Times Deutschland belső körökből származó értesülése szerint jelenleg már csak a végkielégítésről és a formalitásokról tárgyal az igazgatótanács.

Az új elnök, Jean-René Fourtou feladata az időközben megközelítőleg 15 milliárd eurós (3.700 milliárd Ft) adósságot felhalmozott céget a befektetőkkel szemben ismét vonzóvá tenni és az adósságot csökkenteni.

Messier az elmúlt 6 év folyamán a Vivendit szemétfeldolgozó és vízműből a világ második legnagyobb médiakonszernjévé emelte ki. A Vivendi részvénye 2000. márciusában 150 eurós (37.000 Ft) értéken zárt. A Polygram, Canal Plus, Cegetel, MP3.com és hasonló médiacégek felvásárlása azonban az informatikai ágazat recessziója miatt óriási adósságot termelt. A Vivendi tavalyi pénzügyi évét 13,6 milliárd eurós nettó veszteséggel zárta, részvénye pedig 20 euró alá süllyedt.

A vezetőváltás hírére mind a párizsi, mind a New York-i tőzsde pozitívan reagált.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés