Connect with us

Hirdetés

technokrata

Diplomás vagy és nincs munkád? Van megoldás!

Dotkom

Diplomás vagy és nincs munkád? Van megoldás!

Egy lehetséges kiút a piacképtelen diplomák csapdájából.

2015. szeptember 9­én a Green Fox Academy és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közös sajtókonferenciát tartott. Az eseményen arról adtak tájékoztatást, hogy a piacképtelen diplomával rendelkezők helyzetében milyen áttörést hozhatna egy hatékony informatikai átképzési rendszer kialakítása, és ennek hírvivőjeként a Green Fox Academy milyen kurzussal várja azokat, akik szakmaváltást fontolgatnak.

“A Green Fox Academy megalapítását, arra alapoztuk, amit a mindennapi munkánkban tapasztalunk. Egyrészt azt látjuk, akik ma az informatikában dolgoznak kiváltságos helyzetben vannak, mind anyagi, szakmai és személyes fejlődésük szempontjából.” ­ mondta a rendezvény nyitásaként Fazekas Barbara, a Green Fox Academy vezetője. “Ugyanakkor ­ tette hozzá Langmár Péter, a Lab.Coop, a Green Fox Academy egyik alapítócégének vezetője ­ azt is látjuk, hogy óriási szakember hiány van ma a szoftverfejlesztői piacon. Ha új kollégát akarunk felvenni, gyakorlatilag csak egy másik cégtől tudjuk elcsábítani.”

The Academic Job Interview

“Mindeközben a környezetünkben élő fiatalok körében azt tapasztaljuk, hogy rengeteg magasan képzett tehetség kallódik a munkaerőpiacon, akik sem a szakmai kihívások, sem az egzisztenciális lehetőségek tekintetében nem találták meg a számításukat.” ­ folytatta Fazekas Barbara. “L​étrehoztunk egy programot, ami hidat teremt a jó szakemberekért harcoló IT cégek és a jobb lehetőségek után kutató ambíciózus pályaváltók között.” ­ jelentette b​e Bárdos Kristóf, a Green Fox Academy alapításában résztvevő másik cég, a Digital Natives vezetője.

Az informatikai piacon megfigyelhető munkaerőhiány nagyságáról az IVSZ képviseletében Horváth Ádám oktatási igazgató adott tájékoztatást. „Ma a hazai informatikai munkaerőpiacon tényszerűen is több mint 10 ezer be nem töltött állás van. Az IVSZ legfrissebb, megjelenés előtt álló kutatása alapján azonban ez a szám várhatóan már a 20 ezer főt is meghaladja. Eközben 2014­ben informatikai területen mindösszesen 366 fő szerzett mesterképzésen diplomát.”

“Ráadásul ­ tette hozzá a Green Fox Academy szakmai vezetője, Kökény Tamás ­ a szoftverfejlesztő iparnak arányaiban egyre inkább több jó szakemberre, mint magasan képzett mérnökökre van szüksége.”

People

“A hazai IT szektor már jelenleg is a GDP 13,7 %­át adja. Ha rendelkezésre állnának a keresett informatikusok, az t​ovábbi, a​kár két új Audi gyár felépítésével egyenértékű hatást jelentene. Ezért a Green Fox Academy­hez hasonló kezdeményezésekre nagy szüksége van a hazai gazdaságnak.”­ zárta le összefoglalóját Horváth Ádám

A Green Fox Academy első kurzusai hamarosan indulnak. A szervezők minden ambíciózus érdeklődőt sok szeretettel várnak. A képzésekről további infromáció a program weboldalán érhető el (www.greenfoxacademy.com).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés