Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világrekordra készülnek az idei Kutatók Éjszakáján

Dotkom

Világrekordra készülnek az idei Kutatók Éjszakáján

Az Ericsson Magyarország immár hatodik éve főszervezője a Kutatók Éjszakája eseménysorozatnak.

Az Ericsson Magyarország világhírű kutatóközpontja, az ország legnagyobb IKT kutató laboratóriuma, minden évben csak egyetlen napon, így idén szeptember 25-én, a Kutatók Éjszakáján nyílik meg a nagyközönség előtt és számos érdekességgel várja az érdeklődőket. A cél az, hogy a mérnöki szakma és általában véve a tudomány szépségei is mindenki számára érthetően és kézzel foghatóan jelenjenek meg.

kutatok_ejszakaja_2

Robotok, drónok, gondolatvezérléses kisautó, ismét lehet majd markológépet hálózaton keresztül, távolról irányítani az eseményen, valamint olyan technológiákat is láthatnak az érdeklődők, melyek az emberi testet használják az adathálózat részeként. A minden évben teltházas „Öveges Tanár Úr utódai” elnevezésű program keretében Ericsson-díjas fizika tanárok mutatják be kedvenc kísérleteiket. Emellett itt mutatkoznak be az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny győztesei, a Mensa HungarIQa és a Nők a Tudományban Egyesület is.

kutatok_ejszakaja_1

Az Ericsson Magyarország, az információs és kommunikációs technológiai iparág egyik legnagyobb hazai foglalkoztatójaként évek óta nagy hangsúlyt fektet a természettudományos tárgyak, a matematika és a fizika népszerűsítésére. A cél, hogy az amúgy sokaknak fejtörést okozó tárgyak izgalmas, érdekes, játékos oldalával is megismertesse a fiatalokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés