Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Your Timeline: a Google jól tudja merre jársz és nem is titkolja

Dotkom

Itt a Your Timeline: a Google jól tudja merre jársz és nem is titkolja

A Google Maps kiegészült a Your Timeline funkcióval.

Az, hogy a keresőóriás tudja, hogy merre járunk talán nem újdonság, hiszen ha rendszeresen használjuk a Google Now asszisztenst, előbb-utóbb újabb információkat dob ki a gyakran látogatott helyekre, vagy csak megkérdezi, hogy ott dolgozunk-e vagy ott van-e az új otthonunk.

A minap azonban a Google Maps egy olyan funkcióval egészült ki, mely megdöbbentően sokat tud arról, merre is járunk a nap folyamán. A Your Timeline az alkalmazásban balra lapozva, a Your Places menüpont alatt jelenik meg, és lista szerűen kiírja, hogy merre látott minket a keresőóriás, sőt még képeket is kipakol, ha a Google Photos appot használjuk képeink rendszerezésére. Sajnos mi még nem tudtuk telepíteni az alkalmazás frissítését, de hamarosan minden Android és webes felhasználónak elérhető lesz az újdonság, addig is köszönjük a lenti képet a The Verge-nek és az Engadgetnek.

Természetesen mindez a privát fiókunkban tárolódik el, és könnyedén kitörölhetjük előzményeinket, ha nem szeretnénk, hogy visszakövethető legyen elhelyezkedésünk. A vállalat nemrég egy külön privát adatkezeléssel kapcsolatos központot is indított, melyen megtudhatjuk hogyan is raktározzák el biztonságosan adatainkat.

 

Forrás: The Verge



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés