Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar pedagógus a világ legjobbjai között

Dotkom

Magyar pedagógus a világ legjobbjai között

Magyar résztvevője is volt a Microsoft központjában, Redmondban, 2015. április 29. és május 1. között megrendezett oktatási nagyrendezvénynek.

Az E2 Global Educator Exchange elnevezésű rendezvény a korábbi években Miamiban és Dubaiban megrendezett Microsoft in Education Global Forum folytatása, amelyen a Microsoft fejlesztésekért felelős oktatói tartanak továbbképzést a világ minden tájáról érkező középiskolai tanárok és diákok számára. Összesen 300, a világ leginnovatívabb oktatójaként számon tartott szakember kapott meghívást a háromnapos rendezvényre – olyan oktatók, akik kimagasló eredményességgel alkalmazzák a korszerű technológiát az oktatásban. A meghívás tehát fontos elismerés is volt egyben. A meghívottak között volt, Magyarországról egyedüli résztvevőként, Nádori Gergely, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium természetismeret tanára.

exhange

A rendezvényen a meghívott pedagógusok megvitatták, kicserélhették a tapasztalataikat arról, hogy miként lehet az informatikai megoldásokat a pedagógiai eszközökkel ötvözve a 21. századi tudáskövetelményekre a diákokat a legjobban felkészíteni. Nádori Gergely egy olyan módszert mutatott be, amely a OneNote alkalmazás használatával, egy különleges narratívába ágyazva ad lehetőséget személyre szabott tananyag összeállítására. „A OneNote nevű jegyzet alkalmazás szinte mindenkinek a gépén ott van, aki az Office programcsomagot használja, de csak kevesen tudják, mennyire hasznos is lehet” – mondta el a Redmondból hazatérő természetismeret tanár. „A hangos jegyzetelés például a diszgráfiás gyerekek tanulását segíti elő, de a tanárok számára is hasznos lehet, ha például a dolgozatokhoz hangos, szöveges értékelést is szeretnének hozzáfűzni.

Nemcsak a OneNote alkalmazást, hanem a teljes Office 365 csomag ProPlus verzióját ingyen letöltheti valamennyi általános és középiskolai tanuló Magyarországon! Ehhez csak a www.o365.educatio.hu oldalra kell ellátogatniuk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés