Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leteszteltük a mobil akksik koronázatlan királyát!

egyéb kütyük

Leteszteltük a mobil akksik koronázatlan királyát!

A Schneider Electric egyik legújabb, APC Mobile Power Pack névre hallgató küytüje járt nálunk, mely nem más, mint egy 10.000 mAH-s külső akksi, mellyel egyszerre akár két eszközt is tölthetünk fel, többször is.

Ahogy terjednek az okostelefonok, okosórák, tabletek, annál inkább nagyobb jelentősége van annak, hogy ahova éppen megyünk – legyen az egy kávézó, étterem, vagy egy konferenciahelyszín – ott legyen konnektor. No persze csak azoknak, akiknek nincs a táskájukban egy mindig feltöltött mobil akkumulátor.

apc3

Azokon a nehéz napokon

Merthogy a nagy kijelzős telefonok és az okosórák egy része bizony egy nap alatt lemerül, és elég, ha egyszer felejtjük el őket este rádugni a töltőre, másnap már délelőtt komolyan zavarba jöhetünk. Ilyenkor – na meg mondjuk túrázáskor, kiránduláskor – jön jól a táskánkba berakott APC Mobile Power Pack M10 névre keresztelt mobil akksi, melyhez akár egyszerre két eszközt is tudunk kötni annak érdekében, hogy amíg eszközeink a táskában pihennek, addig ezt az időt hasznosan töltsék el. Fel.

apc4

Az egyik USB konnektor 1,5, a másik pedig 2,4A-en adja az 5V-ot, ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a nagyobb az gyorsabban – majdnem fele annyi idő alatt – tolja tele az akksit. A gyorstöltés nem tesz annyira jót ugyanakkor az akksik élettartamának, de mindenképp hasznos tud lenni, amikor az ember olyan helyzetbe kerül, hogy lemerül a telefonja és nincs a közelben konnektor.

Maga az akkumulátor fényes fekete házban pompázik (van belőle amúgy fehér is), melynek elején egy akksit formáló kis ikonban égő ledek száma jelzi a feltöltöttségi állapotot. Az akkumulátort a jobboldalt felül elhelyezett kis gombbal tudjuk bekapcsolni, és ezzel máris megkezdeni a két USB-re kötött 1A, vagy 2,4A-s töltést. Töltés után természetesen a kütyü magától ki is kapcsol.

apc5

A tapasztalatok

Egy iPhone 4S-t konkrétan hétszer feltöltöttünk anélkül, hogy az eszközt tölteni kellett volna, mely utóbbi műveletet a sztenderd microUSB porton keresztül, az akksihoz mellékelt kábellel tudunk vagy hálózatról, vagy pedig számítógépünkbe dugva. Ez utóbbi azért meglehetősen lassú művelet: körülbelül 16 óra kell ahhoz, hogy teljesen telepumpáljuk a kis energiahordozót. Hálózatról ennek a fele, körülbelül 8 óra szükséges ahhoz, hogy csutkára teletöltsük az akksit.

A méretet illetően a külső energiaforrás gyakorlatilag egy 5,5 collos, igen vastag mobiltelefonhoz hasonítható, súlyban 270 grammot nyom a kütyü, mely nem kevés, de szerencsére ezt a pluszt se hátizsákban, se oldaltáskában, se diplomatatáskában nem érzi meg az ember.

Összességében az itthoni ~15.000 Ft-os kiskereskedelmi árért érzetre egy zseb atomreaktort kapunk: egy életre megszünteti a parát attól , hogy egyszer csak vége lesz az akksinknak és a következő töltésig nem tudjuk fogadni hívásainkat, vagy használni eszközeinket. Úgy is mondhatnánk, hogy kötelező darab, na.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Schneider Electric, APC Mobile Power Pack M10

  Megjelenés éve: 2015
  Pro:  
  - Jó építési minőség
  - Jó ár
  - Nagy kapacitású akkumulátor
 
  Kontra:  
  -
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés