Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét nyereséges a Palm

Dotkom

Ismét nyereséges a Palm

A kézi számítógépek piacát vezető Palm az elmúlt negyedévben 3,5 millió dollár, részvényenként 12 dollárcent tiszta nyereséget ért el.

Az amerikai PDA gyártó Palm nyilvánosságra hozta november 29-ével véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit. A cég 3,5 millió dollár, részvényenként 12 dollárcent tiszta nyereséget könyvelt el. A tavalyi év azonos időszakában még 25,2 millió dollár, részvényenként 89 dollárcent volt a vesztesége.

Pro forma szinten – különböző költségeket, kiadásokat nem számítva – a Palm profitja 5,7 millió dollár, részvényenként 19 dollárcent volt a pénzügyi éve második negyedében, az elemzők által jósolt 15 centes veszteség helyett. A cég 258,7 millió dolláros nettó veszteséget, azaz részvényenként 45 cent mínuszt könyvelt el üzleti évének első negyedében. A vállalat forgalma az előző pénzügyi év második negyedéhez képest 291 millióról 9 százalékkal 265 millió dollárra csökkent. A negyedévben 1,4 millió készüléket szállított ki, a Zire és a Tungsten jelentős piaci sikereket ért el. (A professzionális felhasználókat célzó, üzleti célra szánt kézi számítógépek piacán eddig a HP, a Toshiba és a Siemens volt a legerősebb.)

A világ legnagyobb zsebszámítógép-gyártója a harmadik üzleti negyedévre ismét veszteséget valószínűsített a szezonálisan alacsonyabb kereslet miatt. Az eladások várható lassulása 230-250 millió dollárra csökkenti a bevételeket az egy évvel korábbi 292 millió dollár helyett, és kisebb működési veszteséget is okoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés