Connect with us

Hirdetés

technokrata

A biztonság már a keresőoptimalizálásban is előnyt jelent

honlap-otimalizalas

Dotkom

A biztonság már a keresőoptimalizálásban is előnyt jelent

Az e-kereskedelem erősödésével a biztonsági kockázatok is nőnek. Ezzel a felelős vállalatok tisztában vannak, azonban a nagyobb online biztonságot nyújtó technológiák, mint például az SSL tanúsítványok használatát még a legnagyobb keresőszolgáltatók sem tehetik kötelezővé, bár saját eszközeikkel igyekeznek elősegíteni ezek elterjedését. Az SSL tanúsítványok nemzetközileg elismert hazai kibocsátója és szakértője, a NETLOCK Kft. most arra hívja fel a figyelmet, hogy az SSL a Google újításának köszönhetően már a találatok rangsorolásában is szerepet játszik a keresések során. A Google ezzel a lépéssel piaci helyzetét latba vetve aktívan segíti az SSL terjedését, hiszen üzleti előnyt biztosít a biztonságért cserébe.

„Nagyon fontos mérföldkőnek tartjuk a keresőóriás döntését az SSL jelentőségének elismeréséről. A Google ezzel a döntésével mindenkinek azt üzeni, hogy a keresés során csak biztonságos online térből érdemes meríteni a minőségi találatokhoz. Ebben pedig olyan SSL szolgáltatók segítik a tartalomszolgáltatókat, mint amilyen a NETLOCK is. A tanúsítvánnyal nem rendelkező online szolgáltatások, így például a webáruházak tulajdonosai számára egyszerű lépés a bevezetés, amelynek eredményeképp megőrizhetik vagy javíthatják pozíciójukat a találatok között. Annak ellenére, hogy az SSL tanúsítvány minimális beruházást igényel, jelentős hozzáadott értéket nyújt az oldalak tulajdonosai és felhasználói számára egyaránt, és alapvető elemnek számít az online biztonság terén” – mondta el Fehér Krisztián, a NETLOCK Kft. termékmenedzsere.

honlap-otimalizalas

Alapvető elvárás egyre több helyen

A Facebookhoz már 2011 októbere óta csak olyan vállalatok csatlakozhatnak üzleti felhasználóként, amelyek weboldalát SSL tanúsítvány védi, a Google pedig nemrégiben jelentette be, hogy keresési algoritmusa ezentúl az SSL tanúsítvány meglétét is figyelembe veszi az oldalak rangsorolásánál. Ez a kritérium ráadásul a jövőben egyre nagyobb súllyal számít a találati helyezéseknél, a keresővállalat így biztosít időt a weboldalak tulajdonosai számára az átállásra.

A Google változtatása még egy érv a honlapok és webshopok tulajdonosai számára amellett, hogy mielőbb SSL tanúsítványt alkalmazzanak, és ezzel akár a mostaninál is jobb eredményt érhessenek el a keresőoldal találatai között. A befektetés duplán megtérül, hiszen a technológia gondoskodik a kiszolgáló, illetve a szolgáltató hitelesítéséről, valamint a honlap és a felhasználók között áramló adatok védelméről, amivel az ügyfelek, és a potenciális vásárlók szemében is növeli az oldal megbízhatóságát, értékét. Az SSL tanúsítványnak köszönhetően a szolgáltató és ügyfelei egyaránt biztosak lehetnek abban, hogy egymással kommunikálnak, és ezt a kommunikációt egy jogosulatlan fél nem ismerheti meg, és nem avatkozhat bele.

Világszínvonalú biztonság naprakészen, a NETLOCK-tól

A NETLOCK többféle SSL tanúsítványt kínál kedvező áron, és folyamatosan fejleszti a rendszereit annak érdekében, hogy naprakész biztonságot nyújtson ügyfeleinek. A fejlesztések erősebb algoritmusokat, új kiszolgálóparkot és modernebb ügyfélfelületet jelentenek, aminek köszönhetően a NETLOCK szolgáltatása még biztonságosabbá és korszerűbbé vált. A vállalat megoldásai már most is elérhetőek a világ bármely pontjáról, de a tervek között szerepel a szolgáltatás nemzetközi kiterjesztése, hogy világszínvonalú, európai alternatívát kínálhassanak jellemzően tengerentúli szolgáltatókkal szemben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés