Connect with us

Hirdetés

technokrata

Yahoo: 400 fős elbocsátás

Dotkom

Yahoo: 400 fős elbocsátás

A Yahoo portál üzemeltetői átszervezéseket hajtanak végre a cégben, ennek eredményeként pedig 400 dolgozónak kell majd távoznia.

A Yahoo új stratégiájának lényege, hogy nem csak a webes reklámokból tartaná fent magát a cég, hanem exkluzív fizetős tartalmakat kínálna előfizetéses rendszerben a látogatóknak, illetve bevétel-megosztásos ügyleteket köt majd különböző Internet-szolgáltatókkal. Így 2004-re a reklámokból származó bevételek csupán a forgalom felét tennék ki, míg jelenleg ez az arány még 76 százalék.

Jelentősen, 44-ről 6-ra fog csökkenni az átszervezések révén a Yahoo részlegeinek száma (néhány szolgáltatás meg is szűnik), valamint a dolgozók 13 százalékát – világszerte összesen 400 embert – elbocsátják. A létszámleépítésre már a harmadik negyedéves eredmények ismertetésekor utalt a Yahoo, ám ekkor még nem volt ismert, hogy hány embertől fog megválni a cég. Ugyanakkor a vállalat 100 új embert fog alkalmazni, akiknek az átszervezett divíziók munkáját kell majd segíteniük, pontosabban növekedést elérniük.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés