Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számítógépes vírus azonosítása a DNS alapján?

Dotkom

Számítógépes vírus azonosítása a DNS alapján?

A vírusirtó programok nem olyan hatékonyak, mint amilyenek lehetnének, mert hiányzik belőlük az „emberi tényező”.

Biztonsági szakértők azt állítják, hogy a számítógépet támadó vírusok ellen akkor lehetne a leghatékonyabban fellépni, ha példának az emberi szervezet immunrendszerét vennék.

Egy ilyen működési elven alapuló program sokkal hatásosabb lenne a vírusok ellen.

A védekezés egyik módszere az, hogy a számítógép szempontjából fontos rendszerfájlokat ne lehessen törölni, megváltoztatni se a felhasználónak se a vírusnak. Egy ilyen program a STAT Neutralizer.

A másik kifinomultabb védekezési módszer a már említett immunrendszert veszi alapul. A vírusok alapvetően tartalmaznak olyan szekvenciákat, programsorokat amelyek csak rájuk jellemzők. Ez alapján egyedileg azonosíthatók. Ha egy ilyen elven működő vírusirtó már megismerte a vírus egy variánsát például az 1.0 verziót, akkor már ismerni fogja a fejlettebb később megjelenő mondjuk 3.2 –es verziót is. Ez a képesség jelenleg nagyon hiányzik a vírusirtó programokból. Ezért minden egyes új vírus variánshoz új frissítést kell letölteni, ha az egyáltalán még ezelőtt kijön mielőtt a vírus nagyobb kárt okozott volna a rendszerben. Erre kínál megoldást a TASC eDNA programja.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés