Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezeték nélküli kórházak

Dotkom

Vezeték nélküli kórházak

A General Electric egy vezeték nélküli rendszert ajánlott fel egyes kórházaknak, az ott folyó munka megkönnyítésére.

A doktorok régi és alapvető segítője, a kórlap, melyről az adott beteg állapotát gyorsan és egyértelműen le lehet olvasni, most megváltozni látszik. A GE Medical Systems Information Technologies, (a GE vállalat része) ugyanis néhány egészségügyi intézmény számára felajánlotta egy vezeték nélküli rendszer üzembe helyezését, ezzel utat nyitva a jelentős változások irányába.

A GE Medic nemrég 68 millió dollárért felvásárolta a Data Critical Corporation-t, aki az egészségügyi szegmensben, főként a vezeték nélküli rendszerek beszállítójaként ismert. Ezzel együtt a tulajdonába került a VitalCom is, aki szoftverfejlesztéssel és vezeték nélküli megfigyelőrendszerekkel foglalkozik.

A felvásárláskor megszerzett technológiával, a GE Medicalnak lehetősége nyílik, hogy létrehozzon egy egységes, vezeték nélküli hálózatot az egészségügyben, ezt a következő évre tervezik. A GE Medical és a Corechange Inc szintén megállapodást kötöttek, s a Corechange által készített szoftver segítségével, egy egyszerű bejelentkezés után a dolgozók hozzáférhetnek a betegek adatlapjaihoz.

A tervek szerint a következő három évben teljesen eltörölhető a papír alapú nyilvántartás, helyét a vezeték nélküli kapcsolatra épülő új rendszer veheti át, legalábbis a változtatni kívánó kórházakban. Az új rendszerrel a jelenlegi gyógyszer- és betegnyilvántartások váthatók fel. A munka gyorsabb, könnyebb, a nyilvántartások, kórlapok áttekinthetőbbek, a kiadások mérsékeltebbek lesznek, legalábbis a várakozások szerint. Az átállás költségei nem ismertek, konkrét pénzügyi adatokat egyelőre nem közöltek.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés