Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates egyáltalán nem tartja hősiesnek Snowden tettét

Dotkom

Bill Gates egyáltalán nem tartja hősiesnek Snowden tettét

A Microsoft alapítója szerint egyáltalán nem hősies, hogy valaki megszegi a szabályokat és bujkálni kényszerül.

Edward Snowden a CIA volt technikai elemzője 2013-ban óriási botrányt kavart azzal, hogy nyilvánosságra hozott olyan titkosított dokumentumokat, melyek az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal és több más, az emberek megfigyelését végző amerikai hivatal szokásairól szólnak.

Sokan Snowdent a tettéért hősként tartják számon, ám ezen emberek között biztosan nem találjuk meg Bill Gatest. A Microsoft alapítója egyáltalán nem tartja hősiesnek Snowden cselekedetét, szerinte a súlyosan megsértette a szabályokat ami egyáltalán nem becsülendő. A Rolling Stones-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy szerinte a volt technikai elemző bujkálása és kontrollált megnyilvánulásai egyértelműen arra utalnak, hogy valamilyen szinten megpróbálna javítani az általa elkövetett dolgokon.

bill-gates-640x426

Az igazán égető kérdés persze továbbra is az, hogy vajon jót tett-e Snowden azzal, hogy nyilvánosságra hozta a dokumentumokat. Jelenleg ugyanis semmivel sem lett jobb attól, hogy megtudtuk, hogy megfigyelnek minket, érdemi változtatások ugyanis nem születtek az ügyben. Gates szerint a kormányzatnak egyértelműen foglalkoznia kell a kérdéssel és nyilvánosságra kellene hozni, hogy a kiszivárgott dokumentumokban történő megfigyelési metódusokat mikor használták, hiszen valószínű, hogy azok már nincsenek érvényben.

A Microsoft egyébként az egyik legnagyobb ellenzője a kormányzati megfigyeléseknek, még a Google-lel is szövetkeztek. Tették mindezt  annak érdekében, hogy közösen pereljék be a kormányt, hogy ezzel minél több, megfigyeléssel kapcsolatos dokumentum nyilvánosságra kerüljön.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés