Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, ultrakönnyű noteszgépek a Delltől és a Gatewaytől

Dotkom

Új, ultrakönnyű noteszgépek a Delltől és a Gatewaytől

Nem hivatalos hírek szerint a jövő hónapban a Dell és a Gateway is egy-egy új, ultrakönnyű notebookot fog piacra dobni.

A gyártóhoz közeli források információi szerint a Dell egy körülbelül 1,3 kilogramm tömegű Latitude X200 noteszgéppel fog megjelenni, amelyet 2000 dollár körüli összegért kínál majd. Az X200-as méreteit tekintve némileg kisebb lesz a jelenleg is árusított C400-asnál, ezáltal egy új termékkategóriát képvisel majd a gyártónál. Várakozások szerint az alapfunkciókat kínáló géphez csak dokkolón keresztül lehet majd különféle perifériákat csatlakoztatni.

A Dell riválisa, a Gateway is egy 2000 dollár körüli árú, ultrakönnyű noteszgépet, a Solo 200-ast fogja piacra dobni, amelynek főbb paraméterei a céghez közeli források szerint a jelenleg is forgalomban lévő Solo 3450-essel fognak megegyezni. Ennek megfelelően ebben a modellben várhatóan legalább 20 GB-os merevlemez és legalább 128 MB memória fog helyet kapni, a konfigurációt pedig Windows XP operációs rendszerrel fogják szállítani. A Gateway az új modell bejelentése mellett újfajta elnevezést is be fog vezetni hordozható számítógépei körében.

A nem hivatalos információkból kiderül, a Gateway és a Dell új ultrakönnyű notebookjai nagymértékben hasonlítani fognak egymásra. Ennek oka abban keresendő, hogy mindkét új modellt a koreai Samsunggal közösen fejlesztették ki a gyártók.

Az ultrakönnyű kategóriába tartozó noteszgépek piaca az elmúlt évben visszaesett. Az IDC piackutató cég adatai szerint míg 2000. harmadik negyedévében a teljes notebook-eladásoknak 9,2 százalékát tették ki az ultrakönnyű modellek, addig 2001. utolsó negyedévére ez a részesedés 5,5 százalékosra csökkent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés