Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magas színvonalú adattárolás a SUSE rendszerében

Dotkom

Magas színvonalú adattárolás a SUSE rendszerében

A vállalat rendszee megbízható és költséghatékony elosztott tárolási megoldást nyújt a privát felhők számára.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE és az Inktank vállalat stratégiai partnerkapcsolat keretében, közösen biztosít vállalati szintű támogatást a SUSE Cloud részeként is elérhető Ceph elosztott tárolási rendszerhez. A megállapodás értelmében az Inktank garantálja, hogy a SUSE Cloud-ügyfelek a rendszer használata során ugyanolyan magas színvonalú támogatásban részesülnek, mint amilyet a SUSE részéről már több mint húsz éve megszokhattak. Az Inktank jelenleg az egyetlen vállalat, amely vállalati szintű kereskedelmi támogatást kínál a Ceph rendszerhez.

A Ceph egy nyílt forráskódú, elosztott tárolási rendszer, amely nagyfokú megbízhatóságot, teljesítményt és skálázhatóságot nyújt. A hordozható tárolási platform privát és nyilvános felhőkben egyaránt használható. A SUSE Cloud pedig a SUSE vállalati szintű támogatással érkező privátfelhő-megoldása, amely segítségével a szervezetek egyszerűen telepíthetnek és működtethetnek felhőalapú infrastruktúrát és szolgáltatásokat.

cloud2

Mivel egyre több vállalat helyezi át alkalmazásait a felhőbe, az informatikai szervezetek olyan nyílt és rugalmas, felhőalapú megoldásokat igényelnek, amelyek jól méretezhető tárolórendszert biztosítanak a folyamatosan növekvő igények kezeléséhez. A SUSE Cloud és a Ceph egyaránt nyílt forráskódra épül, ami lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a meglévő infrastruktúrát kihasználva tervezzék meg az egyéni szükségleteiknek legjobban megfelelő felhőtelepítéseket. A Ceph az automatikus méretezés révén még a legnagyobb vállalatok tárolási igényeit is kielégíti, míg a SUSE Cloud leegyszerűsíti a felhő fizikai infrastruktúrájának telepítését és folyamatos felügyeletét.

Az OpenStack projekt integrált részeként elérhető Ceph kiválóan méretezhető objektum-, illetve blokktárolást nyújt a SUSE Cloud felhőtelepítések számára. Ennek köszönhetően rendkívüli módon lecsökkenti a felhőtelepítés költségeit, hiszen a vállalatok diszkalrendszer vásárlása helyett a meglévő, olcsóbb tárolóeszközeiket szervezhetik egy egységes tárolórendszerré a Ceph segítségével, miközben kihasználhatják a Ceph biztosította sebességet és megbízhatóságot, valamint az olyan funkciókat, mint a pillanatfelvételek készítése, a klónozás vagy a dinamikus kiosztás. Ráadásul a megoldás mögött aktív, jelentős erőforrásokkal rendelkező, nyílt forráskódú közösség, valamint kiemelt támogatást, szolgáltatásokat és oktatást biztosító vállalat áll.

OpenSuse_Rust_Green_by_techhead89-266x170

Az Inktank és a SUSE közötti partnerkapcsolat keretein belül szakértői műszaki támogatás is működik, így a SUSE Cloud ügyfelei a Ceph előnyeit is azonnal élvezhetik. A SUSE a SUSE Cloud minden felhasználója számára közvetlen támogatást biztosít a Ceph összetevőihez, az Inktank pedig a műszaki problémák gyors megoldásában segíti a SUSE-t.

További információért a SUSE Cloudról kérjük, látogasson el a www.suse.com/susecloud  oldalra! Az Intank által a Ceph rendszerhez nyújtott vállalati szintű támogatásról a www.inktank.com oldalon tájékozódhat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés