Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még olcsóbb hardver – újabb hamisítványok a piacokon

Dotkom

Még olcsóbb hardver – újabb hamisítványok a piacokon

Egy márkásabb hardverelem éppen azért drágább, mert a gyártók garantálják minőségét. Tehát ha egy neves cég termékét vásároljuk, akkor nyugodtak lehetünk. Vagy mégsem?

Egy New Hampshire-i számítástechnikai alkatrészekkel foglalkozó nagykereskedőt hamisított Compaq hardvereszközök árusításán kaptak. A Hardware 4 Less által így forgalomba hozott utánzatok értékének felbecslése egyelőre még tart.

Memóriamodulokat, merevlemezeket, csomagolóanyagokat (köztük Compaq címkéket is) és szoftver licenceket hamisított a nagykereskedés. Nemcsak a Compaq részesült ezen „megtiszteltetésből”, hasonló „utángyártott” termékeket lehetett kapni Sun és IBM márkanevek alatt is. A kereskedés az abszolút legolcsóbb árú termékekként hirdette kínálatát, amit valóban nem volt nehéz tartania, lévén a másolatok után nem kellett fizetni a gyártónak.

Korábban előfordult már egy hasonló eset, akkor a Dynasty Memory nevű céget kapták rajta hamisított Compaq alkatrészek gyártásán (az akkori kárt több millió dollárosra becsülték). A Compaq szóvivője igyekezett azért előnyt kovácsolni az esetekből: szerinte azért kerül piacra ilyen gyakran a cég márkaneve alatt futó hamisítvány, mert a vásárlók a piacvezető vállalat termékeit keresik.

Azon felhasználók, akik nem biztosak a birtokukban levő alkatrészek eredetiségéről, a Compaq weboldalain leellenőrizhetik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés