Connect with us

Hirdetés

technokrata

OpenGL támogatás PDA-khoz is

Dotkom

OpenGL támogatás PDA-khoz is

A francia Ekkla Research cég beágyazott OpenGL grafikus alkalmazásfejlesztői környezetet (API) tett elérhetővé Windows CE és PDA-kon használatos Linux platformokhoz.

Az ”ER Handheld OpenGL Professional Edition” lehetővé teszi OpenGL vagy Direct3D library-ket használó C, C++ és Java nyelveken íródott 3D-s alkalmazások fejlesztését. Ezeket az alkalmazásokat Microsoft Windows CE, Pocket PC, illetve Linux, valamint a hírek szerint nemsokára a Symbian platformokon való futtatásra lehet alkalmassá tenni.

A szoftverfejlesztői csomag árát fejlesztőnként (programozó) számítják, és a licenc mennyiségtől függően 400-1000 euróba kerül. Ez év februárjában tervezi az Ekkla megjelentetni ”3D multi-format viewer for PDA” nevű alkalmazását is megjelentetni. A program lehetővé teszi VRML, X3D és 3DS fájlok megjelenítését Pocket PC vagy Linux operációs rendszert futtató PDA-kon. (Érdemes letölteni a cég honlapjáról azokat a videókat, amelyeken egy 206 MHz-es StrongARM CPU-t, 16 MB RAM-ot tartalmazó Samsung Yopi tenyérgépen futtatnak OpenGL-t használó alkalmazásokat.)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés