Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Huawei elutasítja a kongresszusi bizottság jelentését

Dotkom

A Huawei elutasítja a kongresszusi bizottság jelentését

A kínai gyártó négy pontban fejti ki álláspontját a kirekesztő határozatról.

Az Egyesült Államok képviselőházának állandó bizottsága tegnap nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amelyben a kínai multinacionális vállalatokat – így a Huawei Technologies-t – kellő bizonyíték hiányában elmarasztalja és veszélyesnek tekinti az Egyesült Államok nemzetbiztonságára.

A Huawei Technologies a következő véleményen van mindezekkel kapcsolatban.

1. Az Egyesült Államok jogállam, ahol minden vizsgálatnak bizonyítékokon és tényeken kell alapulnia. A vizsgálóbizottság 11 hónapos működése alatt sem tudott világos, objektív következtetéssel előállni vagy bizonyítékkal szolgálni, amely igazolná véleményüket.

2. A vizsgálat alatt minden, a bizottság által kért dokumentumot benyújtottunk, megnyitottuk előttük a kutatás-fejlesztési központjainkat, a washingtoni, shencseni, hong-kongi régiós igazgatóságokat, az elmúlt tíz év igazgatótanácsának, felügyelő bizottságának névlistáját, adatait, 1987- től kezdődően valamennyi pénzügyi jelentésünket, a vállalatunk tulajdonosi  körének  részesedésére, adataira vonatkozó dokumentációinkat, valamennyi pénzügyi tranzakciónk és tőkeforrásunk dokumentációját. A Huawei magánvállalat, belső részvényesi körrel rendelkezik. A Huawei nyitottan fogadta a vizsgálóbizottság igényeit és teljesítette azokat.

3. Mindezen bemutatott bizonyítékok ellenére a bizottság előítéletek és politikai elvárások alapján döntött, s nem vette figyelembe az infokommunikációs (ICT) iparág sajátosságait sem. Például azt, hogy a beszerzési lánc – a nyersanyagtól a végtermékig – globális, nem Kínában történik csak, így például Indiában, az USA-ban, Nagy-Britanniában, Dél-Afrikában beszerzett nyersanyagokat, félkész vagy késztermékeket építünk be az általunk kínált végtermékekbe  és szolgáltatásokba, csakúgy, mint minden más, globális ICT szereplő. Az USA-ban 280 helyi érdekeltségű beszállító cégünk van, amelyek között számos tőzsdén bejegyzett vállalat található, szigorú átláthatósági és közzétételi kötelezettséggel.

4. A Huawei Technologies magánvállalat. A cég a világ  500 távközlési szolgáltatóját és 3 milliárd embert szolgál ki 140 országban. Ha megbízhatatlan lenne, nem ért volna el ilyen üzleti sikert.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés