Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a gyakorlatban is bizonyít az LG Mono X napeleme

Dotkom

Már a gyakorlatban is bizonyít az LG Mono X napeleme

LG Mono XTM napelemek felelnek egy kecskeméti autómosó és szerelő telephely teljes energiaszükségletéért .

Az LG Electronics monokristályos napelemeit választották egy nagyszabású telepfejlesztési beruházáshoz, amelynek keretében egy kecskeméti autómosó és gyorsszervíz szerelt fel 126 darab LG250S1C Mono X™ panelt.  A solar panelek a létesítmény teljes energiaszükségletét fedezik és ezen felül többletenergiát is termelnek. A fejlesztés pályázati pénzből valósult meg, a ráfordított összeg hozzávetőlegesen már 6 év alatt megtérül.

Az LG az év elején kezdte meg Mono X™ típusú monokristályos napeleminek forgalmazását Magyarországon. A megújuló energia ilyen formájú kereskedelmi, illetve lakossági felhasználása hazánkban még nem elterjedt. A tiszta és környezetkímélő energiaforrás széles körű használatához vezető úton fontos szerep jut a kecskemétihez hasonló fejlesztéseknek. Amellett, hogy környezetkímélő, pénztárcakímélő megoldás is egyben, hiszen már a telepítést követő pár évben megtérül a beruházás, onnantól pedig jelentős megtakarítást jelent.

A kecskeméti Nagy Kft. Olaj Depo Autómosó és Gyorsszerviz telepfejlesztési beruházás keretében szerelt fel 126 darab LG250S1C Mono X™ monokristályos napelemet (31,5 kW), amely mostantól az egész létesítmény energiaellátásáért felel. A projekt kivitelezését végző Infratech Hungária Kft. ügyvezetője, Frei Miklós elmondta, hogy azért választották az LG Mono X™ napelemeit, mert kiemelten hatékonyak, könnyen felszerelhetőek, ár-érték arányban kitűnő választásnak bizonyulnak, és nem utolsó sorban 25 év garanciát vállal rájuk a gyártó.

A Mono X™ napelemek kiemelkedő tulajdonságai között szerepel továbbá az átlagnál könnyebb súly és a nagy mechanikai terhelhetőség.  A Mono X™ napelemek képesek ellenállni akár 5400 Pa nyomásnak is, így a legzordabb időjárási körülmények között is alkalmazhatók, ráadásul az iparágban egyedülálló, rekord hosszúságú élettartammal büszkélkedhetnek. A Mono X™ napelemre az LG 10 év teljes körű termékgaranciát és 25 év teljesítménygaranciát vállal. A lineáris teljesítménygarancia értelmében a termék a 25. év végén névleges teljesítmény-leadásának legalább 80,2 %-át képes biztosítani.

A kecskeméti beruházás összértéke 56 millió forint, ami magában foglalja többek között szerviz kialakítását a 800 m2-es raktárban, a több állásos önkiszolgáló autómosó megépítését, illetve LG napelemek telepítését 21 millió forint értékben. Ezentúl a telephely a teljes energiaszükségletét a napenergiából nyeri, sőt, a berendezés energiatöbbletet is termel, amit értékesíteni lehet az áramszolgáltatónak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés