Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokan otthon nyomtatják ki a vonatjegyüket

Dotkom

Sokan otthon nyomtatják ki a vonatjegyüket

Semmi illegálisra ne gondoljunk, ugyanis a tavaly novemberben indult otthoni jegynyomtatási lehetőséggel eddig ötvenezren éltek.

A MÁV négy éve bevezetett internetes jegyértékesítési rendszerében több mint két és fél millió belföldi vasúti jegyet vásároltak az utasok, a tavaly novemberben indított otthoni jegynyomtatás lehetőségével pedig  több mint ötvenezer tranzakció során éltek – közölte a MÁV-Start Zrt. hétfőn.

Az MTI érdeklődésére a vasúttársaság közölte, hogy jelenleg az összes vasúti jegyeladás 3,5 százalékát teszi ki az internetes értékesítés. Az elvárt tendencia érvényesül, mert folyamatosan növekszik az internetes értékesítési csatornát igénybe vevők száma – írták. Az internetes jegyértékesítés nem hozott anyagi megtakarítást a cég számára, viszont a szolgáltatás fejlesztéssel többlet lehetőséget nyújtanak az utasoknak – tették hozzá.

Közleményében a MÁV-Start emlékeztet arra, hogy otthoni jegynyomtatással a belföldi menetjegyeket, pót- és helyjegyeket, élőállat- illetve kerékpárjegyeket lehet vásárolni, akár az utazás előtt 60 nappal, elővételben is. Az internetes jegyértékesítés fejlesztése folyamatos, az idén májustól a mobilegyenleg terhére is vehető online teljes árú belföldi menetjegy, hely- és pótjegy, élőállat- és kerékpárjegy, és az ilyen módon megváltott vasúti jegyek esetében is van lehetőség az otthoni nyomtatásra.

Sokan éltek a 2010 októberétől bevezetett internetes nemzetközi jegyvásárlási lehetőséggel is, az idén így eladott jegyek száma elérte a 40 ezret – közölte a MÁV-Start. A személyszállító vasúttársaságnak továbbra is célja, hogy a jegyvásárlást érintő fejlesztéseivel az utasok elvárásaihoz igazodva, minél kényelmesebbé és egyszerűbbé tegye a menetjegyváltást, és ezzel a szolgáltatást igénybevevők körét tovább bővítse – hangsúlyozta MÁV-Start közleményében.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés