Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokiát vegyenek!

Dotkom

Nokiát vegyenek!

Most bárki, mondhatni kockázat nélkül, egy picit finn lehet az új árleszállítás akció jóvoltából, ugyanis a Nokia részvény lassan olcsóbb lesz, mint a benzin. Itt egy újabb cég, amelyik a Kodak sorsára jut?

Megjárta a poklot a Nokia, most a Microsoft is simán felvásárolhatná, ha már egy részvény nincs két és fél dollár. Jelenleg egy részvényért 2.43 centet adnak, ami remekül mutatja, hogy a finn gyártó hajója bizony rossz irányba halad. A nagy Microsoft-házasság előtt még stabilan tíz dollár felett volt a részvények darabonkénti ára, a bejelentés után azonban azonnal esni kezdett a papírok értéke. 2011. február kilencedikén érte el a két éves csúcsát a papír, ugyanis 11.73 dollárt adtak egy részvényért, ez három nap alatt 8.84 dollárra esett le.
A Lumiák bemutatásakor még volt remény a Nokia felemelkedésére, de a mérsékelt fogadtatás és a gyér eladási számok illetve a sorba produkált negatív negyedéves mutatók hatására elképzelhető, hogy a részvények árfolyama sose lesz már a régi és a Nokia a Kodak sorsára jut. Utolsó segélykiáltásként a Microsoftot hívta segítségül a minap, hogy segítsen valami sikeressel betörni az ultra olcsó okostelefonok világába, de annyira kiszámíthatatlan a finn cég jövője, hogy elképzelhető, hogy lassanként el kell adnia mindenét, hogy fennmaradhasson a víz tetején. Persze jelentkezők jócskán vannak, jól jönne a többi gyártónak a trónfosztott világelső szabványai és szabadalmai, bár lehet, hogy a Microsoft mindenkit megelőzve szépen felvásárolja az egész finn manufaktúrát, mondhatni bagóért.

Talán jobban tenné a gyártó, ha újra elkezdené gyártani 6310-es sikertelefonját, ugyanis akinek ma még nincs okostelefonja, az inkább táblagépet fog venni. Érdemes a Linux atyjára is odafigyelni, aki egy interjúban kifejtette, hogy hibás lépés volt a Nokia-Microsoft házasság, a finneknek át kéne állniuk Androidra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés