Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google: szabad az út a Motorola felvásárlásához

Dotkom

Google: szabad az út a Motorola felvásárlásához

Update: immár az európai és az amerikai hatóságok is jóváhagyták az akvizíciót a keresőóriás számára.

Az Európai Unió részéről szabad az út a Google számára, hogy felvásárolja az évek óta vergődő Motorolát. Így gyakorlatilag már csak hazai pályán kell csatát nyernie a zöld robotos cégnek: immár egyedül az amerikai Igazságügyi Minisztérium áldását kell megkapnia a vállalatnak ahhoz, hogy saját hardvergyártóhoz juthasson. Az előzetes hírek szerint pedig ez sem lesz akadály, vélhetően még a héten bejelentik ezt az engedélyt is – és akkor megvalósulhat a Motorola Mobility felvásárlás, mintegy 12.5 milliárd dolláros áron.
Ha ez az üzlet lezajlik, az hosszútávon nyilván komoly hatással lehet az okostelefon piacra. A legnagyobb kérdés, hogy ily módon vajon független maradhat-e az Android platform? Valamint, hogy milyen előnyöket élvezhetnek majd a cég saját gyártású okostelefonjai? Ezek a kérdések egyelőre még nyitottak és talán az egyértelmű válaszokra éveket is kell majd várnunk; az azonban bizonyos, hogy a Motorolának jól jött ez a lépés, hiszen a hosszú ideje zajló vergődése előbb-utóbb vélhetően a Siemens Mobile sorsára juttatta volna céget.

Update: alig pár perce adta hírül a Bloomberg, hogy megszületett a döntés: immár az amerikai hatóságok is jóváhagyták, hogy a Google felvásárolja a Motorolát. Ezzel kezdetét veheti az utóbbi idők legnagyobb akvirálása a mobil iparágban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés