Connect with us

Hirdetés

technokrata

A RIM átrendezi a vezetőséget

Dotkom

A RIM átrendezi a vezetőséget

Sötét felhők gyülekeznek a kanadai Research in Motion központja felett, melyek a bebukott PlayBook-oknak és a nem túl sikeres BlackBerry-nek is köszönhetőek.

Ha igazak a pletykák (és a pletykák sokszor féligazságok), akkor a RIM háza táján hamarosan sok szék fog megüresedni  vagy átadásra kerülni. A vezér-, és társ vezérigazgatón kívül, Mike Lazaridis és Jim Balsillie is távozik a cégtől.
Bennfentesek tudni vélik, hogy a 2007 óta a cégnél független igazgatóként  dolgozó Barbara Stymies a legesélyesebb a vezetői székre. Ráadásul a hét független vezető -többek közt Barbara is- átvizsgálja a cég jelenlegi struktúráját, az esetleges független vezérigazgató lehetőségét és döntést hoznak arról is, hogy mely kulcsfontosságú beosztásokat tartsák meg. A független bizottság még  ebben a hónapban, január 31- én ismerteti fogja a jelentését , ezután a kilenc elnökségi tagnak egy hónapja van arra, hogy megfontolják és érdemi döntést hozzanak a RIM érdekében.

A kanadai székhelyű RIM-nek a 2011 egy nagyon nehéz év volt. A BlackBerry csak vesztett a mobilpiacon a világon mindenhol, a pár napos rendszerleállás is betett a cég hírnevének, a Playbook-nak is kénytelenek voltak csökkenteni az árát és nem biztos, hogy a 2012 bármiféle fejlődést tud majd nyújtani a cég számára, mivel a többi vetélytársa már messze földön túl jár hozzájuk képest.Ráadásul az a tény, hogy belső vizsgálatot is indítottak amiatt, hogy hogyan tudnának spórolni a kötelező kiadásokon, szintén nem vet jó fényt a cégre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés