Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telekomos vagy? Az egész országban ingyen WiFi-zhetsz!

Dotkom

Telekomos vagy? Az egész országban ingyen WiFi-zhetsz!

A UPC után a Telekom is ingyenes WiFit ad az egész országban.

Tegnap számoltunk be róla, hogy 2 éven belül a Digitális Jólét Program keretén belül Magyarország összes településén elérhető lesz az ingyenes WiFi hotspot. Nos, a UPC előfizetői már eddig is élvezhették a szolgáltató Wi-Free hálózatát, ám mostantól már a Telekom előfizetői is ingyen WiFi-zhetnek az egész országban. Mindez annak köszönhető, hogy a szolgáltató által Fon-nak keresztelt hálózat a már most is használatban lévő telekomos eszközök kialakításával jött létre.

Lényegében arról van szó, hogy a szakemberek létrehoztak egy plusz csatornát, amelyet a telekomos routerek folyamatosan sugároznak, úgy, hogy közben a felhasználó által előfizetett szolgáltatás is maradéktalanul elérhető. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben valakinek van egy másodpercenként 100 Mbites előfizetése, azt akkor is élvezheti, ha éppen két Telekom Fon előfzető is rá van csatlakozva az ő routerére.

wifi

Azért azt fontos tudni, hogy egyáltalán nem férhetnek hozzá egymás hálózatához a felhasználók, így mindenki ugyanolyan biztonságban netezhet, ahogy eddig. A Fon igénybe vételéhez az új Next S, M, Music S, M és XS díjcsomagokra van szükség, illetve azok is élvezhetik, akik már most is Next XL díjcsomagot használnak.

A Fon használata igen egyszerű. A felhasználónak nincs más dolga, mint letöltenie a Telekom alkalmazását, illetve SMS-ben igényelni egy jelszó + felhasználónév párost. Amennyiben ez megérkezik, úgy az alkalmazásba beírva azonnal működésbe lép a szolgáltatás és ezután a telefon bármilyen Fon hálózatra automatikusan rácsatlakozik majd.

Ez egyébként nemcsak itthon, de külföldön is megtörténhet, hiszen amennyiben valaki Travel & Surf S, M,  illetve L roaming adat-díjcsomagot használ, vagy előfizetett az EU 100 és EU Plusz opcióra, úgy a világ 20 országában közel 200 millió hotspotra tud teljesen ingyenesen rácsatlakozni.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés