Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a tökéletesen tájékozódó mobil

Dotkom

Jön a tökéletesen tájékozódó mobil

A Lenovo és Google együtt fejlesztik az új Project Tango eszközt, amely hasonlóan navigál a fizikai világban, mint ahogyan mi emberek tesszük.

A CES-en a Lenovo bejelentette az első, fogyasztóknak szánt Project Tango rendszerű mobileszköz fejlesztését a Google-lel együttműködésben. 2016 nyarán lesz elérhető a Qualcomm Snapdragon processzort tartalmazó új okostelefon. Ez egy varázslatos ablakká változtatja át a képernyőt, amely képes digitális információt és tárgyakat rávetíteni a valódi világ képére. A Lenovo, a Google és a Qualcomm Technologies szorosan együttműködik, hogy optimalizálják a szoftvert és a hardvert, így biztosítva a felhasználóknak, hogy a legtöbbet hozhassák ki a Project Tango platformból.

A Google Project Tango egy technológiai platform, amely fejlett számítógépes látást, mélységérzékelést és mozgáskövetést használ, hogy 3D élményt hozzon létre a képernyőn, így a felhasználók felfedezhetik a fizikai környezetüket eszközükön keresztül. A speciális hardver és szoftver kombinációja lehetővé teszi, hogy a készülék a felhasználó minden mozdulatára reagáljon: amikor előre és hátra lép vagy oldalra dől. Az alkalmazásfejlesztők egy játék szintté alakíthatják az otthonunkat, vagy egy mágikus ablakot hozhatnak létre a virtuális és kiterjesztett környezetekben.

projecttango

A Project Tango rendszerű készülékek képesek felismerni a helyeket, ahol már jártak, például a nappalinkat, az irodánkat vagy az általunk látogatott közterületeket. Ellentétben a GPS-szel, a Project Tango mozgáskövetője belső térben is működik, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy pontosan navigáljanak például egy bevásárlóközpontban, vagy megtaláljanak egy keresett terméket egy olyan boltban, ahol az idevonatkozó információ elérhető. A Project Tango eszközök a bennük lévő szenzor segítségével ugyancsak képesek 3D-ben felmérni egy szoba méreteit, így olyan méréseket lehet velük elvégezni, amelyeknek jó hasznát vehetjük például bútorok vagy dekorációk vásárlásakor.

 

 

“Ahhoz, hogy új területet nyissunk meg az elképesztő rivalizálást mutató mai okostelefon és tablet piacon, innovációs kockázatokat kell vállalnunk – ez az egyetlen módja annak, hogy valóban megváltoztassuk annak a módját, ahogyan az emberek a mobiltechnológiát használják” – mondta Chen Xudong, a Lenovo Mobile Business Group rangidős alelnöke és elnöke. A Google-lal együtt lebontunk minden akadályt a mobil hardverek és szoftverek világában. Közös álmunk valóra váltásával egy holisztikusabb termékhasználati élményt fogunk létrehozni, amely megragadja majd a mai fogyasztók képzeletét.”

“A Project Tango révén az okostelefon egy mágikus ablakká válik a fizikai világra, lehetővé téve egy olyan a tér- és mozgásérzékelést, amely túllép az érintőképernyő korlátain.” – mondta Johnny Lee, a Google Project Tango vezetője. “A Lenovóval együttműködve könnyebben elérhetővé tehetjük a Project Tango-t a felhasználók és a fejlesztők számára szerte a világon, hogy valamennyien a virtuális és a valódi világot ötvöző új élményeket alkothassanak és élvezhessenek.”

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés