Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra lesz Nokia mobil

Dotkom

Újra lesz Nokia mobil

Visszatér a neves márka a piacra!

Hosszú éveken át uralta a mobiltelefonos piacot a Nokia. A lejtmenet az iPhone és az Android megjelenésével kezdődött és folytatódott egészen a Microsofttal kötött üzletig. Épp ezért, az emberek fejében a Nokia nem mint Windows Phone gyártó él, sokkal inkább a régi, nagy sikert aratott darabokra emlékeznek, mint amilyen például a 3310-es volt.

Kétségtelen, hogy a finn gyártónak más érdekeltségei is vannak, ennek ellenére a legtöbben még mindig a telefonokkal azonosítják a nevet. Épp ezért fordulhat elő, hogy azután, hogy idén lejár a Microsofttal kötött szerződés, a vállalat visszatér a telefonos piacra.

Nokia_Logo_Wall_1

Az újkori Nokia persze önmagában aligha valósulhatna meg, hiszen az egykori fejlesztőcsapatok mára mind a Microsoftnál dolgoznak. A vállalat ezért már a táblagépénél is megismert metódushoz nyúl, azaz a saját formaterv mellett másokra bízza a hardver megalkotását.

Mindezt nem akárki jelentette be, hanem maga Rajeev Suri, a Nokia vezérigazgatója. Suri a Manager Magazinnak nyilatkozott, állítása szerint már jövőre jöhet az első újkori Nokia mobil. Kíváncsian várjuk az első készüléket!



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés