Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez lesz az év felvásárlása? A Samsung megveheti az AMD-t

Dotkom

Ez lesz az év felvásárlása? A Samsung megveheti az AMD-t

Elsőre egészen elképesztőnek tűnik a pletyka, ám jobban végiggondolva a Samsung igen nagyot szakíthat az üzlettel.

Nem mondhatnánk, hogy éppen a fénykorát éli az AMD, a processzorgyártó ugyanis képtelen felvenni a versenyt az Intellel és az ARM-mel. Épp ezért elsőre igen meredek elképzelésnek tűnik az a dél-koreai értesülés, mely szerint a Samsung erőteljesen fontolgatja az AMD felvásárlását. Ha azonban alaposabban megvizsgáljuk a történetet, akkor felfedezhetjük, hogy a vállalat igen komoly szabadalmi portfólióval rendelkezik. Ha tehát a Samsung mégis üzletelne, biztosan nem a jelenlegi teljesítményért, hanem ezért, az értékes gyűjteményért fizetne.

Ez egyáltalán nem egyedi a technológiai iparban, a Google például 12 milliárd dollárért vásárolta fel a Motorolát, hogy aztán röviddel később 3 milliárdért továbbadja. A cselt a történetben a szabadalmak megtartása jelenti, ezek ugyanis nem kerültek a Lenovo kezébe, minden maradt a Google tulajdonában. Valószínűleg a Samsung is ilyesféleképpen lát üzletet az AMD-ben, hiszen segítségükkel jelentős piaci előnyre tehetnek szert.

samsungamd

Az érem másik oldalán pedig elképzelhető, hogy a Radeon grafikus processzorok további használata csábítja a Samsungot, hiszen így saját fejlesztésként állíthatnak be már készen kapott megoldásokat. Ez nem egyedi a piacon, az Apple A sorozatú processzorcsaládja is az ARM technológiák továbbfejlesztését takarja, mégis, sokkal egyszerűbb és átláthatóbb a fogyasztó számára, ha hangzatos névvel, semmint bonyolult modellszámmal illetett alkatrészekkel találkozik.

A Samsung természetesen nem reagált komolyan a pletykákra, ám 2007-ben már elszólta magát a dél-koreai gyártó mobil üzletágának vezetője, aki akkor kijelentette, hogy nagy potenciált látnak az AMD-ben, mivel segítségükkel tovább növelhetik népszerűségüket a piacon. Ugyan az eltelt nyolc évben rengeteget változott az ipar, ám elképzelhető, hogy még mindig áll ez a megállapítás. Kíváncsian várjuk, mit hoz majd a jövő!



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés