Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megbocsájt a szoftverkalózoknak a Microsoft

Dotkom

Megbocsájt a szoftverkalózoknak a Microsoft

Amnesztiát hirdetett a lopott Windows-okra a Microsoft. A Windows 10 karrierjének kezdete azonban a Windows RT halálát is jelenti.

Komoly változások zajlanak a Microsoftnál, Satya Nadella vezetésével egészen új irányba indult el az óriás vállalat. Ennek egyik áldozata lehet a Windows RT is. Ugyan már régóta pletykálták, hogy a Windows RT pályafutása a végéhez közelít, a Microsoft mindeddig nem ismerte el hivatalosan a támogatás megszüntetését. Most azonban egy kínai konferencián előadott prezentációból kiderült, hogy a redmondi óriás bizony nem óhajt a továbbiakban foglalkozni a bukott rendszerrel, helyette minden energiáját az egységes Windows 10 platformba fekteti.

winrt

Az eredetileg a Windows 8 ARM rendszerre optimalizált verziójaként született RT sohasem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, hiszen a hagyományos programok futtatására nem volt lehetőség, a fejlesztőket így totálisan hidegen hagyta. Ez pedig nem jelentett mást, minthogy a felhasználók is elkerülték az RT alapú termékeket, hiszen programok nélkül semmit sem ér egy táblagép.

windows10

A Windows 10 népszerűsítését egyébként olyannyira komolyan gondolják, hogy rendszer az illegálisan telepített Windows 7 és Windows 8 tulajdonosok számára is legálisan elérhető lesz. Ez egybecseng a nemrég megválasztott vezető, Satya Nadella elképzeléseinek, az indiai származású úriember ugyanis a fejébe vette, hogy a jövő az ingyenes rendszereké, a vállalatoknak a szolgáltatásokkal kell magukhoz láncolnia a felhasználókat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés