Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft egy operációs rendszert akar az összes platformjának

Dotkom

A Microsoft egy operációs rendszert akar az összes platformjának

Satya Nadella jelentette be a változást.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella megerősítette, hogy a vállalat egybe fogja olvasztani a Windows különböző verzióit egyetlen operációs rendszerré. Elmondása szerint, a következő Windows három operációs rendszer ötvözésével születik majd meg, és támogatni fog minden képernyőméretet. Míg korábban Steve Ballmer vezetésével több csapat dolgozott a Windows különböző verzióin, mától ezeket egybevonták, és közös munkával kezdik meg az egységes rendszer fejlesztését – tette hozzá Nadella.

Arról nem kaptunk információt miként szeretnék összevonni a Windows-t, a Windows Phone-t, és az Xbox szoftverét, de elképzelésük az, hogy a felhasználók és a fejlesztők dolgát megkönnyítve, egy egyesített platformra készüljön az összes applikáció, amiket minden architektúra futtatni tud, ha ezt az OS-t használja.

Az platformok átjárhatóságában egyre több lehetőséget látnak korunk fejlesztői. Annak ellenére, hogy például az Apple is elkülöníti a Mac OS-t és az iOS-t, az új OS X rendszeren már jóval könnyebb a munkafolyamatok folytatása asztali gépen, és néhány telefonos funkció is elérhető a rendszeren, mint például az iMessage. Reméljük nem bukik bele a Microsoft egyedülálló víziójába, de meglehet nem tudja majd elsőre áthidalni az összeolvasztás során felmerülő problémákat. Gondoljunk csak bele, a legnagyobb feladat nem az, hogy a mobil appok fussanak a PC-ken, hanem hogy ez fordítva is elérhető legyen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés