Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kell aggódni, az Ericsson kitalálta, hogy lehet majd az 5G-t szépen okosan bevezetni

Dotkom

Nem kell aggódni, az Ericsson kitalálta, hogy lehet majd az 5G-t szépen okosan bevezetni

Nem kell aggódni, az Ericsson kitalálta, hogy lehet majd az 5G-t szépen okosan bevezetni

Az új Radio Access Network (RAN) Compute platform rugalmasabbá teszi a hálózatokban az új 5G felhasználási esetek bevezetését, csökkentve a hálózati késleltetést és az összköltséget.

Az Ericsson több új – hardver és szoftver – megoldást vezet be Ericsson Radio System portfóliójában, melyeknek célja, hogy a távközlési szolgáltatók még gyorsabban és rugalmasabban alakíthassák ki 5G hálózataikat.

 

RAN Compute – architektúra a nagyobb rugalmasságért

A rádió hozzáférési hálózatok (RAN) szoftver és hardver funkcióinak még rugalmasabb bevezetésére szolgáló RAN Compute olyan architektúra, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók az igényeknek megfelelően oszthassák szét az olyan RAN funkciókat, mint az antennanyaláb-formálás és és rádióvezérlés. Emellett a termék csökkenti a teljes bevezetési költséget, valamint lehetőséget nyújt az 5G felhasználási esetek finomhangolásához is.

A RAN Compute portfólió a jelenlegi alapsávi termékeken túl négy új RAN Compute termékkel bővül, amelyek a jelenlegi alapsávi termékekhez képest háromszor nagyobb kapacitást biztosítanak. A két új RAN Compute Baseband termékkel a szolgáltatók központosítva vagy a rádió-bázisállomáson vezethetnek be RAN-funkciókat, míg a két új RAN Compute Radio Processor segítségével a RAN-funkciók a rádióhoz közelebb helyezkedhetnek el, így téve lehetővé mobilszélessáv fejlesztését, a késleltetés minimalizálását, miközben a telephely helyigénye, környezeti terhelése is csökken.

Zökkenőmentesebb hálózati átállás az Ericsson Spectrum Sharing szoftverrel

A vállalat az új Ericsson Spectrum Sharing szoftvere az Ericsson Radio System hálózatokat készíti fel az 5G-re való rugalmas átállásra, tovább gyorsítva az új hálózatok bevezetését.

A Ericsson Spectrum Sharing azonos frekvenciasávon belül párhuzamosan, dinamikusan támogatja a 4G-t és az 5G-t, így lehetővé teszi a hálózat zavartalan és gyors átállítását az Ericsson Radio System hálózat segítségével, amint a hálózati szolgáltatók készen állnak a váltásra. Az új funkcionalitás a 2015 után szállított Ericsson Radio System rádióberendezésekre távoli szoftvertelepítéssel alkalmazható.

Ez a képesség lehetővé teszi, hogy a távközlési szolgáltatók sokkal rugalmasabb frekvenciaspektrum-migrációs stratégia mellett biztosítsanak országos 5G lefedettséget, és feleslegessé teszi rögzített spektrum erőforrások hozzárendelését az 5G-hez a 4G teljesítmény feláldozása árán. A megoldást egy egyedi Ericsson innováció jelenti, amely 3GPP Rel-15 szabványon alapul és az 5G készülékgyártóknak egyszerű adaptációt tesz lehetővé.
Kapacitás növelés városi területeken a Street Macro és az integrált transzport megoldásokkal

Az 5G telepítése nagyfrekvenciás tartományokban, a nagy kapcitások biztosítására városi területeken új kihívásokat jelent: Az Ericsson úgy módosítja transzport hálózati termékeit, hogy a kapacitás és esztétikum iránti igényeket kielégíthesse a Street Macro rádiókészülékekkel.

A rádió- és maghálózati funkciók közötti átvitelre összpontosítva az Ericsson a transzport portfólióját kifejezetten a backhaul és fronthaul kapcsolatoknak szenteli. Ennek keretében került sor például a Fronthaul 6000 adaptálására, hogy integrált és mindenre kiterjedő Street Macro megoldást lehessen biztosítani a milliméteres hullámhosszú 5G szolgáltatás bevezetéséhez.

A végpontok közötti 5G transzport portfóliójának bővítéséhez a Ericsson a Juniper Networks vállalattal dolgozik együtt. Az Ericsson Router 6000 termékcsaládját a Juniper hálózatperemi és maghálózati megoldásai fogják kiegészíteni, folyamatos kapcsolatot biztosítva a rádiócella telephelytől a maghálózatig, ami garantálja az 5G rendszer teljesítményét, minőségét és egyszerű használatát. A Juniper biztonsági termékei szintén bekerülnek az Ericsson megoldásaiba.

Az Ericsson az ECI-vel, a rugalmas hálózati megoldások egyik globális szállítójával létesített új partnerséggel bővíti a nagyvárosi hálózatokhoz kapcsolódó optikai transzport kínálatát. Az ECI-vel partnerségben az Ericsson képes lesz továbbfejlesztett optikai transzport megoldásokat szállítani a szolgáltatóknak, valamint a kritikus infrastruktúrával rendelkező ügyfeleknek.

Az új megoldásokat az Ericsson Los Angelesben a Mobile World Congress Americas rendezvényen mutatja be szeptember 12-14. között. Kereskedelmi forgalomban 2019 második felében lesznek elérhetők.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés