Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: myPhone Next S – egy szinttel feljebb

Mobil tesztek

Teszt: myPhone Next S – egy szinttel feljebb

A myPhone neve ismerős, egyszerű telefonokat gyártottak olcsón. Számos nagyitelefonjuk is ismert. Ilyen előzmények után még nagyobb a döbbenet, amikor az ember kezébe kapja a Next S névre hallgató modellt. Egy dolog már most biztos: vinni fogják, mint a cukrot…

Vannak örök érvényű szabályok a mobiltelefon-iparban. Ilyen szabály az, hogy árban ajánlj alá a konkurenciának, minőségben pedig ajánlj fölé. Ezek közül egyszerre az egyik szokott érvényesülni, nem is kell nagyon magyarázni ezt. Mindannyian ismerjük a kínai okostelefon dömpinget, amely elárasztotta a világot. Közös tulajdonságuk ezeknek a kínai csodáknak, hogy jellemzően nagyon olcsón kapunk vállalható, szerethető minőséget és számos variációt, amelyek között megtaláljuk a magunknak legjobban tetszőt.

DSC08925_resize

Olyan élményünk viszont, hogy adott áron – esetünkben 50 ezres körül – nem csak elfogadhatót kapunk, hanem kifejezetten jó minőséget és nem kompromisszumokkal telezsúfolt hardvert sóznak ránk, hanem kifejezetten ütőset, szóval ilyen élményünk ritkán van. A myPhone Next S ilyen élményt ad. Feljebb lépett hát a gyártó egy szintet és komolyan veszik, hogy ebben a szegmensben is kiemelkedőt alkossanak.

DSC08933_resize

A külső és a belső tökéletes összhangban van, hiszen a kifejezetten szép dizájnhoz kapcsolódik az ütős hardver, amely valósággal rángatja a gépet a használat során. Négymagos készülékről beszélünk, magonként 1,2 GHz-es órajellel ezt egy A7-es MediaTek 6589-es szettbe gyúrva. A grafikát jobban megnyúzva sem nagyon tudjuk zavarba hozni, egész jól teljesít nagyobb képmozgatásoknál is. PowerVR SGX 544 a grafikus egység, ennek kell mozgatnia a 540×960 pixeles képernyőt. amely IPS rendszerű.

Screenshot_2014-04-01-10-54-48_resize

Az ebben a pár mondatban összefoglaltak alapján a hozzáértők már sejthetik, hogy igazi gyöngyszemet kaptunk tesztelésre a Tanfield-től, akiknek ezúton is köszönjük, hogy megint egy ütős darabbal játszadozhattunk. Lassan már szokásukká válik annál is inkább, mert ők lettek a myPhone hivatalos forgalmazói. Ahogy az náluk szokás, az eladás utáni szolgáltatások is olyanok, ami miatt bátran vásárolhatjuk meg ezt a gépet is, hiszen normális szervizháttér jár hozzá.

DSC08953_resize

A myPhone Next S nem mellesleg dupla SIM foglalattal érkezik, így azoknak is szuper választás, akik – velem együtt – nem kicsit unják már a két telefonnal mászkálást. 1750 mAh-ás akkumulátor szolgáltatja az energiát, de a négy mag miatt – amelyekből csak durvább feladatok esetén indul be a legtöbb – nagyon jó energiagazdálkodás jellemzi ezt a készüléket és ennek eredményeképpen hozza az egy hosszú nap készenlétet stabilan és sok nyúzással is, átlagos igénybevétel esetén pedig két napig simán elketyeg egy feltöltéssel. Többet dupla SIM-es készüléktől, ilyen szuper képernyővel ne is nagyon várjunk…

DSC08926_resize

A telefonálási résszel nincs gondunk, négynormás és ezért a világ nagy részén működik is, emellett természetesen HSDPA képességgel a mobilnet is gyors. Talán egy kicsit elmaradott megoldás az, hogy a SIM normál méretű, normál SIM-et pedig lassan nehezebb találni, mint négylevelű lóherét. Az pozitív, hogy semmi trükk nincs a SIM behelyezésekor, így akár egy párszáz forintos adapterrel is be tudjuk tenni a kisebb SIM-ünket a nagy helyre. A SIM-ek között van egy microSDHC kártya fogadására alkalmas aljzat, 32 GB-ig lehet vele bővíteni a telefon belső, 4 GB-os memóriáját.

DSC08955_resize

Persze egy ilyen telefonnal már a telefonálás a legritkább tevékenység, helyette a mobilnetezés a jellemzőbb, annak számos formájával. Mindkét SIM foglalat tud mobilinternetet, a telefon menüjében állítható, hogy éppen melyikről akarunk netezni. Ugyanígy állatható az alapértelmezett hanghívó és SMS-küldő foglalat, de akár azt is beállíthatjuk, hogy minden művelet előtt kérdezzen rá, melyikkel akarjuk azt végrehajtani. A telefon dual-standby rendszerű, amíg az egyik vonalon beszélünk, addig a másik foglaltat jelez, de amikor nem beszélünk, akkor készenlétben van mindkettő és mindkettő hívható ilyenkor.

Screenshot_2014-04-01-10-46-36_resize

Ha nem csak telefonálásra alkalmas, akkor mire is? Például multimédiára mind visszajátszás, mind rögzítés szempontjából. A filmeket 1080p-ig lejátsza simán, készíteni 720p-s videókat tudunk vele. A videó minősége meglepően jó, ahogyan a fényképekre sem lehet panasz. Pont ez az, amiben a kínai csodák el szoktak maradni a fősodortól. Itt nincs ez a jelenség,  ha tehát nekünk fontos a fotózgatás, ezzel a telefonnal már lehet azt is.

IMG_20140409_183237

Még kicsit rosszabb fényviszonyok között is.

IMG_20140401_110304

Egy dologról kívánok még pár szót ejteni, mert mindenképpen kiemelendő. Ez pedig az egész telefon minősége. Sehol nincs már a másodlagos anyaghasználat, minden első osztályú, első osztályú minőségben összeszerelve. Nem véletlen ez, hiszen ott készül, ahol a kiejtés szerint hasonló, de nagyjából ötször ennyibe kerülő, jobban ismert modell. Így aztán ezzel a telefonnal nyugodtan meg is jelenhetünk bárhol, nem fog azonnal rikítani rólunk, hogy olcsón vettük.

DSC08932_resize

Összegezve tehát ez a készülék nagyon alkalmas arra, hogy magunkat, a gyereket, vagy a feleséget meglepjük vele. A dupla SIM miatt internetezni is olcsó vele, hiszen akár egy stickből kivett kártyát is beletehetünk a második helyre és ezekre azért minden szolgáltatónál kedvezőbb a mobilnet, mint a beszédet is tartalmazó tarifák mellé. A myPhone Next S megvásárolható a legtöbb internetes webáruházban, ha éppen lehet kapni.



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

myPhone Next S

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Gyönyörű dizájn, igényes anyaghasználat, olcsó ár, dupla SIM
 
  Kontra:  
  - Nagy méretű SIM
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4,5"
  • kijelző felbontása: 960x540"
  • kijelző típusa: IPS"
  • eszköz mérete: 132,6 x 66 x 8,6 mm
  • tömeg: 145 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: MediaTek 6589 M
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 4 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: USB
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 mpix
  • video chat:  
  • video felbontás: 720p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: quadband
  • WiFi: b/g/n
  • Bluetooth: 4.0
  • GPS: AGPS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.1
  • spec. szoftverek: n/a
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1750 mAh
  • tapasztalat: 2 nap
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés