Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Samsung Galaxy Core Plus – Tizenkettő egy tucat

Mobil tesztek

Teszt: Samsung Galaxy Core Plus – Tizenkettő egy tucat

Leteszteltük a Samsung középkategóriás készülékét.

Újabb Samsung készülék érkezett hozzánk, most a Galaxy Core Plus-szal ismerkedtünk meg. A telefon ezúttal sem tartogat hatalmas meglepetéseket, a dél-koreai vállalat a korábbi modelljeinek összeollózásából született, gyakorlatilag nincs olyan részlet, melyet ne láttunk volna már máshol.

Csomagolás

A jellegzetes, fa mintázatot imitáló kartonpapír alkotja ezúttal is a készülék csomagolását.

DSC06873

Ebben egy töltő, egy microUSB kábel, egy hófehér headset, a használati útmutatók és természetesen maga a telefon kapott helyet.

Külső

Ha már korábban is felhoztam, hogy túlságosan egy kaptafára készülnek a Samsung modelljei, akkor úgy érzem ezt most is kötelességem megtenni. Amíg nálam tartózkodott a tesztkészülék, többen is megkérdezték, hogy mióta váltottam S4 mini-re, pedig korábban ilyen modell nem volt nálam. Az igazi meglepetés viszont akkor jött, amikor közöltem, hogy ugyan a márka stimmel, de ez egy teljesen másik típus.

DSC06872

A lekerekített élek, az oldalsó fém csík és a fényesen csillogó műanyag hátlap az elmúlt évek legtöbb Galaxy készülékén megtalálható volt, így szerintem jogosan érzem úgy, hogy jót tenne a gyártónak egy dizájn megújulás. Az előlapot ebben az esetben egy 4,3”-es, WVGA felbontású TFT képernyő foglalja el. A színeket nem érheti kritika, illetve a technológia egyik rákfenéje, a betekintési szög is elfogadható szélességű. Alatta találjuk a szokásos Android vezérlőgombokat, esetünkben a középső fizikai egységet két virtuális társa zárja körbe.

DSC06869

A felső szekció a Samsung logóé, továbbá itt találjuk még a beszélgetésekhez használt hangszórót és a VGA kamerát találjuk. Az oldalt végigfutó él egyhangúságát felül a 3,5 mm-es jack, baloldalon pedig a hangerőállító gombpáros szakítja meg. Jobb oldalra került a bekapcsológomb, míg alul a mikrofont és a microUSB csatlakozót találjuk. A fényes fekete színben csillogó hátlap síkját a kamera objektíve, a LED villanó és a hangszóró rácsozata töri meg. Alatta egy 1800 mAh-es akkumulátort és az egyetlen modulban helyet foglaló microSIM és microSD kártyahelyet találjunk.

Hardver/Szoftver

Az Android 4.2.2-es verziójának meghajtásáról egy kétmagos, 1,2 GHz-en üzemelő Cortex-A9 processzor gondoskodik, 768 MB RAM-mal karöltve.

coreplus_1

A TouchWiz felülettel feldíszített rendszer így viszonylag jól érzi magát, igaz a RAM mennyisége miatt előfordultak apróbb megakadások. A rendszer külseje gyakorlatilag mindenkinek ismerős, aki fogott már Samsung terméket, ahogy az előretelepített alkalmazások között sem sok újdonságot találunk.

coreplus_2

A már unalomig ismert ChatON, Facebook és Dropbox kliens mellett az S Tervezővel, a Hangouts-al és a Chrome-mal is találkozhatunk. Új applikációkat a gyártó saját, Samsung Apps névre keresztelt boltjából vagy a Play áruházból szerezhetünk be.

Multimédia

A hátoldal legizgalmasabb pontja az 5 megapixeles, LED villanóval megtámogatott kamera. A jellegzetesen samsungos kezelőfelület a már jól ismert menüpontokat tartalmazza, így készíthetünk panoráma, éjszakai, illetve sorozatfelvétel üzemmódokból is, ha pedig a beállítások között nézelődnénk, akkor felbontást, az ISO érzékenységet, és a fókuszmódot is változtathatjuk.

20130103_224551

Az elkészült képek minősége meglepően jó, igaz a túlzott zajszűrés szereti elmosni a részleteket, így a fényképezőnk kiváltására ez a készülék sem alkalmas. Természetesen videót is készíthetünk, ezek 720p felbontásban kerülnek rögzítésre. Nagy hiba, hogy fizikai kameragomb nincs, így mindig a kijelzőről indíthatjuk el a felvételt.

20130103_224559

A fotó és videó mellett a zene is szerepet kapott a készülék életében, kedvenc muzsikánkat a Samsung saját programján hallgathatjuk meg. Az egyedi kinézettel operáló applikációban még hangszínszabályzást is találunk.

DSC06870

A gyári füles most sem érdemel sok szót, érdemes egy komolyabb darabbal próbálkoznunk. Aki esetleg megunná az alig 2 GB-os (bővíthető) memórián elhelyezett zenéit, az igénybe veheti az FM-rádiót is.

Adatkommunikáció

Igazán nem panaszkodhat majd a jövőbeni Core Plus tulajdonos, a modell ugyanis kategóriájához képest igen széleskörű adatkommunikációs lehetőségekkel bír.

DSC06875

A 21 megabites HSDPA mellett N-es WiFi, NFC, Bluetooth 4.0 és A-GPS is rendelkezésünkre áll. A viszonylag combos akkumulátor közepes használat mellett akár 2 napon át is működteti a készüléket, de egy napnál hamarabb tényleg nehéz lemeríteni.

Ítélet

A kezdeti kritikáim ellenére nekem alapvetően tetszett a Samsung középkategóriás készüléke. Az igazi probléma mégis az, hogy talán túlságosan is sok hasonló modell létezik a dél-koreai gyártó háza táján. Leginkább azoknak tudom ajánlani, akiket kevésbé zavar az egyenkülső, ugyanakkor egy normális alsó-középkategóriás mobilt szeretnének maguknak.

A készüléket a VIP-Phone-tól kaptuk.

Köszönjük! 



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

Samsung Galaxy Core Plus

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Jó összeszerelési minőség
  - Korrekt hardver
 
  Kontra:  
  - Túlságosan semmilyen külső
  - Kevés RAM
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4,3"
  • kijelző felbontása: 480 x 800 pixel"
  • kijelző típusa: TFT"
  • eszköz mérete: 129.7 x 66 x 9.5 mm
  • tömeg: 132 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: kétmagos 1,2 GHz
  • memória: 768 MB
  • háttértár: 4 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5mm audio
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 megapixeles hátoldali kamera, VGA felbontású előlapi kamera
  • video chat:  
  • video felbontás: 720p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 HSDPA 900 / 2100
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: A-GPS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek:
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1800 mAh
  • tapasztalat: Visszafogott használattal 2 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés