Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: HTC One SV – Sebességben van

Mobil tesztek

Teszt: HTC One SV – Sebességben van

Leteszteltük a HTC árbajnokát, a kifutó modell ugyanis kiváló áron ad sokat.

A Tajvani gyártó egy régebbi, de annál fontosabb modelljének a tesztjéhez is elérkeztem. A  kedvező áron kínált és egy korrekt hardvert és szoftvert magában foglaló készülék kellemes külsővel rendelkezik, így aki szeretné megvásárolni, az siessen, már nem maradt sok a boltok polcain.

Csomagolás

Ha már itt járunk felsoroljuk mit is kapunk. A dobozt kibontva a telefon mellé a használati útmutatót és az adatkábelt illetve a töltőfejet helyezték el. A fülhallgató nem képezi részét az alapcsomagnak, ezt saját magunknak kell beszereznünk ha zenét is szeretnénk rajta hallgatni.

Külső

A mobilt megpillantva egy HTC One S be is villanhatna nekünk, de itt a teljes előlap üvegből áll, ellentétben a One S-sel. A külső megjelenést mondhatjuk egyedinek, főleg a beszédhangszórót megpillantva, az ugyanis üvegből kimart helyet ugyanis egy rácsozott megjelenésű. Az összeszerelés kiváló, a telefon anyaga műanyag és üveg, recsegés, ropogás nem tapasztalható.

P1020193

A One SV elég vékony, pontosan 9,2 mm, az előlapon pedig egy 4,3 hüvelykes, 480 × 800 pixeles felbontású SLCD2 panel helyezkedik el. A betekintési szögek jók, a színek is nagyon szépek, valamint a pixelsűrűség is rendben van.

P1020194

Az előlapon 3 kapacitív androidos gomb található, a megjelenítő felett pedig a beszédhangszóró, fény-és közelségmérő szenzor, valamint az állapotjelző LED és az előlapi kamera bukkan fel. A jobb oldalon a hangerőt szabályzó gombpáros csücsül, alul persze a microUSB és a mikrofon van. A bal oldal teljesen érintetlen maradt, felül pedig a 3,5 mm-es Jack aljzat, másod mikrofon és a képernyő feloldásáért és zárolásáért felelős gombot találjuk.

P1020195

A hátoldalon egy Beats audio felirat, hangszóró, LTE kommunikációra utaló felirat, egy HTC logó, valamint egy szál csiszolt fém betétben csücsül a hátoldali fő kamera a segédfénnyel együtt. A hátlap levehető, ellentétben a One S-sel. Alatta egy 1800 mAh-s akkumulátor helyezkedik el, ez is kivehető, illetve ott találjuk a micro-SIM és microSD kártyahelyet is.

Hardver/Működés

A mindennapi használatot egy Qualcomm Snapdragon S4 processzor segíti, pontosan az MSM 8960-as verziója. Ez a SoC  egy kétmagos, egyenként 1,2 GHz-es Krait maggal felvértezett egység ami mellé egy Adreno 305-ös GPU és 1GB RAM társul.

Screenshot_2013-12-02-21-21-20

A készüléken a 4.2-es Android verzió fut, hamarosan azért  egy 4.3-as frissítés azért jó lenne.  A kezelőfelület a HTC-nél megszokott Sense UI, abból is a 4-es verzió.

Screenshot_2013-12-02-21-21-45

A kezdőképernyők száma maximum 7 lehet, a widgeteket bármelyik képernyőre kitehetjük, bőven akad hely számukra. A RAM kezelése teljesen megfelelő, több program is egyszerre a memóriában maradhat és nem kell újra betöltenünk.

Screenshot_2013-12-02-21-21-53

Az extra programok közt megtaláljuk az Autós módot, a Polaris Office-t és a Zseblámpát. A többi alkalmazás az összes HTC-ben megtalálható, akárcsak az alap Google programok.

Multimédia

A hátlapon díszelgő kamera 5 megapixeles fotókat tud elkészíteni, sötét környezetben egy LED villanó próbál javítani a helyzeten. A beállításokban állítható az ISO mérés, fehéregyensúly és a többi alap dolog.

IMAG0019

Az elkészült képek minősége erősen művészi lélekre utal, ez sajnos nem a profi részletességben és minőségben köszön vissza, hanem inkább a festészeti ágat erősíti a HTC üdvöskéje. A képek erősen olajfestmény hangulatot ábrázolnak, a részletek mosottak, élek nincsenek, a színek viszont rendben vannak. Videókat 1080p-s felbontásban tudunk rögzíteni, 30 képkocka/másodperccel.

Screenshot_2013-12-02-21-21-34

A One SV a hangfájlokat a gyártó saját lejátszójával nyitja meg, ebben található a Beats audio hangzás amiben kimerül az equlaizer, van albumborító, ismétlődő mód és a zenei adatokat is le tudja szükség esetén tölteni a készülék. Van FM-rádió is, természetesen és minden funkciója hibátlanul működik, azaz jól befogja a rádióállomásokat.

IMAG0021

A készülékben van 4G LTE modem, ezzel 50Mbps sebességgel tudunk fel-, illetve 100Mbps-al letölteni a világhálóról. Emellé kapunk még egy Bluetooth-t, GPS-t, WiFi-t (a/b/g/n) és NFC-t is. Adatkommunikációs téren semmi okunk nem lehet panaszkodásra, mindennel fel van vértezve ez a készülék, ami csak kellhet. Természetesen a telefonfunkciók kiválóan működnek, ez egy okostelefontól a legalapszintűbb elvárás, ezt még a köznyelv által elnevezett „butatelefonok” is tudják.

Összegzés

A teszt végére feltűnhetett, hogy egy igen jó készülékről van szó, hátránya, hogy a kamera elég gyenge eresztés lett és, hogy nagyon nehéz már beszerezni. Egy-két helyen lehet még kapni 80 ezer Forint körüli áron, ami egy elég jó ár érte még így is és aki teheti, véleményem szerint szerezze is be ha tetszik neki. Nem fogja megbánni, hogy ezt a készüléket teszi zsebre minden egyes nap.



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

HTC One SV

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Szép külső
  - Jó építési minőség
  - Korrekt ár
 
  Kontra:  
  - Gyenge kamera
  - Nincs headset a csomagban
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4,3"
  • kijelző felbontása: 480 x 800 pixel"
  • kijelző típusa: Super LCD2"
  • eszköz mérete: 128 x 66.9 x 9.2 mm
  • tömeg: 122 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Dual-core 1.2 GHz Krait
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm audio
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 megapixeles hátoldali kamera, 1.6 megapixeles előlapi kamera
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 HSDPA 900 / 1900 / 2100 LTE 800 / 1800 / 2600
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: A-GPS, Glonass
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek: HTC Sense
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1800 mAh
  • tapasztalat: közepes használattal 1 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés