Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: HTC Desire 601 – One jó másolat

Mobil tesztek

Teszt: HTC Desire 601 – One jó másolat

Ki más is másolhatná le a HTC One-t mint maga a gyártó. A Desire 601 egy jól sikerült modell, ismert külsőben.

A tajvani gyártók sincsenek lemaradva a piacon, most egy újabb középkategóriás mobillal rukkoltak elő, mégpedig egy megújított Desire sorozat új tagjával, a 601-el. A közép-felső kategóriát képviselő mobil kiderül hamarosan, hogy mit is tud felmutatni.

Csomagolás

A Desire 601-et egy fehér dobozban kaptuk meg, és a készüléken kívül mást nem is kaptam a boxban. Ami biztos, hogy adatkábel és töltőfej lesz az értékesítési csomagban, a headset már inkább kérdéses, de nem lehetetlen, hogy legyen benne. A készülék borítás a HTC One X-hez hasonlít a legjobban, a hátlap leszedhető de ennek ellenére az illesztések és az összeszerelés tökéletes.

Külső

A dobozt kinyitva azt hittem egy HTC One-t kaptam, elölről megtévesztésig hasonlít rá, azonban megfordítva már egyértelműen látszik, hogy ez bizony egy egészen más mobil. Ahogy azt már említettem az összeszerelés prémiumkategóriába sorolható.

P1020157

A Desire 601-nek 9,9mm vastagsága van, méretekben egész baráti a 4,5 inches kijelzőhöz képest, a felbontása 540 × 960 pixel és ami megdöbbentő, hogy egy mezei TFT panel került bele, viszont minősége egy  IPS technológiájúval vetekszik. Valamit a HTC nagyon eltalált, jól sikerült a készülék megjelenítője.

P1020166

A kijelző alatt a sztereó hangszóró egyik példánya helyezkedik el a mikrofonnal együtt, picivel felette pedig megtaláljuk a vissza és a home gombot. A kijelző felett a szeteró hangszóró másik párja, az értesítő LED, közelség-és fénymérő szenzorok, valamint az előlapi VGA kamera található.A mobil jobb oldalán a hangerőszabályzó gombpáros tanyázik, alul a microUSB foglalat található, míg a bal oldal teljesen kihasználatlan maradt. A felső részen csak a ki-és bekapcsoló gomb és a 3,5mm-es Jack dugó csatlakozója látható.

P1020159

A hátlapon megtalálható egy HTC logó, a fő hátoldali kamera, a maga LED segédfényével, valamint a másod mikrofonnal. A hátlapot levéve hozzáférünk a 2100mAh-s cserélhető aksihoz, valamint a microSD kártyahelyhez és a micro-SIM foglalathoz.

Hardver/Működés 

A tajvani csodakütyüben egy Qualcomm Snapdragon 400-as SoC dolgozik, ez egy kétmagos, magonként 1,4GHz-es processzort takar, Adreno 305-ös GPU-val megerősítve, ráadásul a RAM mérete is 1GB. A belső tárhely mérete 8GB, ez bővíthető persze microSD kártyával.

1030_htc_desire_601_1

A HTC már 4.2.2-vel adta ki a készüléket, a kezelőfelület pedig nem más mint a Sense 5 UI, amit a HTC One-on láthattunk először. A működési sebesség tökéletes, a hardver és a szoftver összhangban van egymással teljes mértékben, panaszkodásra nem ad okot a cucc.

1030_htc_desire_601_15

Kezdőképernyők variálhatóak, egyedül az első oldal fix, ezen van rajta a Blinkfeed nevezetű hírfolyam, ha szabad így emlegetnem. A RAM kezelés átlagosan jó, a mérete megfelelő és ami fontos, hogy nem kell mindig újratöltenie a korábban futtatott alkalmazásokat.

1030_htc_desire_601_17

Extra alkalmazás van elég, a HTC mindent beletett, amit csak a One-ból lehetett, egyedül a BeatsAudio maradt ki a repertoárból, helyette lett a Boomsound.

Multimédia

A hátoldalán található kamera 5 megapixeles képeket képes feldolgozni, van mellette egy LED segédfény és egy másodlagos mikrofon is. A beállítások között temérdek opció van, persze ezek nem profi babrálási lehetőséget jelentenek, ami extra van az az ISO mérés, fehéregyensúly és van HDR mód is.

IMAG0007

A képek minősége kifejezetten jónak mondható lenne, ha a képek jobb szélét nem mosná el folyton a szoftver. Videókat 1080p felbontásban is rögzíthetünk akár, a felvett anyag teljesen rendben van, elvárásaimnak eleget tett.

1030_htc_desire_601_28

A zenelejátszó a HTC sajátja, ami érdekes hogy hangszínszabályzót sehol nem találtam benne, ez pótolható ugyan külső programmal és a gyári lejátszóval is tökéletesen duruzsol, de vannak akiknél az equlaizer alapelvárás. Az FM-rádió is benne van az árban, működni is működik, problémám nem volt vele.

IMAG0005

Az adatokat a világhálóra LTE hálózatokon is küldhetjük és fogadhatjuk, fogadni 150Mbps-al, küldeni pedig akár 50Mbps-al is tudunk. Fájlokat mozgatni pedig tudunk a Bluetooth 4.0-án, vagy akár a WiFi-n is, utóbbi a/b/g/n szabványokat támogat. Telefonálási gond soha nem volt, kristály tisztán jött át a hang és küldte el a másik fél számára, szöveges üzenetek kezelésével sem volt soha semmi gondom, persze ebben a részben eddigi pályafutásom alatt nem sok készülékkel volt probléma, egy kezemen meg tudnám számolni hánnyal nem voltam elégedett ezen a téren.

Összegzés

A HTC Desire 601 kellemes társ a hétköznapokban, a Samsung mottójával élve, igaz ez nem Galaxy S4, mégis mindenre elég, amire csak szüksége lehet egy átlag felhasználónak. Kérdés az, hogy az ára is ilyen kellemes-e, erre a válasz az, hogy elég új a telefon, szolgáltatói kínálatban még nem is jelent meg, a független verzió ára pedig 100 ezer Forint. Nos, jobban hangzana egy 80 ezer Forintos árcímke, de ez nem valótlan, hiszen  ahogy megérkezik a szolgáltatói kínálatba és lejjebb fog esni az ára akkor akár Best Buy kategóriába is beletartozhat ez a kecses és kellemes szolgáltatás kínálattal felfegyverzett mobileszköz.



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

HTC Desire 601

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Jó kamera
  - Jó összeszerelési minőség
  - Szép külső
 
  Kontra:  
  - Nem fém a hátlap
  - Kissé drága
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4,5"
  • kijelző felbontása: 540 x 960 pixel"
  • kijelző típusa: LED LCD"
  • eszköz mérete: 134.5 x 66.7 x 9.9 mm
  • tömeg: 130 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: kétmagos 1,4 GHz
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm audio, mini HDMI,
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 megapixeles hátoldali kamera, VGA felbontású előlapi kamera megapixeles hátoldali kamera
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 HSDPA 900 / 1900 / 2100 LTE 800 / 900 / 1800 / 2600
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: bluetooth 4.0
  • GPS: a-GPS, Glonass
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek: Sense UI
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 2100 mAh
  • tapasztalat: Intenzív használattal 1,5 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés