Connect with us

Hirdetés

technokrata

Állandóan elköltöd a fizetésed? Ez az ajánlat segít, hogy félretedd a pénzed!

Nincs kategorizálva

Állandóan elköltöd a fizetésed? Ez az ajánlat segít, hogy félretedd a pénzed!

Egyre többen érdeklődnek az automatikus megtakarítási lehetőségek iránt, a GRÁNIT Banknak pedig van egy jó pénzügyi terméke.

A CIG Pannónia és a GRÁNIT Bank feltérképezte a magyar állampolgárok megtakarítási szándékait és képességeit, illetve azt, hogy mennyire tudatosan költenek. A kutatás kimutatta, hogy a lakosság többsége érti a megtakarítás, a fegyelmezett otthoni költségvetés fontosságát. Ugyanakkor nemcsak a pénzszűke jelent problémát, hiszen azok körében is, akik tehetősebbek, jellemző, hogy a hirtelen jött vásárlási kedv elfeledteti a megtakarítási megfontolásokat, vagy a többletjövedelmüket teljes egészében „elvásárolják”, ahelyett, hogy félretennék annak legalább egy részét.

A kutatásból kiderült, hogy 35 százalék azok aránya, akik havi rendszerességgel tesznek félre, és közülük minden második (az összes válaszadó 18 százaléka) nyugdíjcélú megtakarítással is rendelkezik. Arra a kérdésre, hogy mi a rendszeres megtakarítás legjobb módja, a megkérdezettek közel fele azt válaszolta, hogy minden hónapban előre tervezetten, legalább egyszer félre kell tenni kisebb-nagyobb összeget. 23 százalék mondta azt, hogy a megtakarítás legjobb módja, ha a hó végén megmaradt pénzt tesszük félre.

granitbank1

A kutatás további érdekessége, hogy saját bevallás alapján a honfitársaink felét zavarja és frusztrálja, hogy nem ismeri a megtakarítási lehetőségeket, nem tud a pénzügyeivel rendszeresen foglalkozni, vagy pedig nem ért megfelelően a pénzügyekhez, emiatt halogatja az ezzel kapcsolatos döntéseket. Talán éppen ezért szívesen választanának olyan megoldást, amely ugyan a saját döntésük alapján, de automatikusan kiegészítené a megtakarításaikat, így biztosan nem felejtenének el félretenni.

A kutatás során a válaszadók 28 százaléka bevallotta, hogy könnyen elcsábul egy-egy jó ajánlat, vagy akció hatására, és ilyenkor a takarékossági szempontokat felülírja a vásárlási kedv.

A magyarok kétharmada szerint a takarékoskodás egyik legfőbb célja a vésztartalék képzése a váratlan kiadások fedezésére. A második leggyakrabban (46%) említett cél egy konkrét költéshez (autó, lakás, háztartási gép vásárlása, utazás, stb.) kapcsolódik. Kifejezetten pozitív fejlemény, bár még messze elmarad az ideális aránytól, hogy a válaszadók 18 százaléka már tudatosan készül a nyugdíjas éveire. Ez nem meglepő, mivel a CIG Pannónia egy korábbi kutatásából kiderült, hogy a magyarok 66 százaléka gondolja úgy, hogy ha nem takarékoskodik, nyugdíjas korában nélkülözni fog.

granit2

„Kutatásunk rámutatott, hogy a magyar lakosság komolyan veszi a pénzügyeit. Ugyanakkor nemcsak a szűkös családi költségvetések, hanem az előre nem tervezett kiadások is eltéríthetik őket a megtakarítási céljaiktól. Ilyenkor jönnek jól azok a pénzügyi konstrukciók, amelyek – például a vásárlásaik után – automatikusan kiegészítik a megtakarításaikat is. A kutatásunkban megkérdezettek egyharmada olyan pénzügyi terméket választana, amely automatizmushoz köti a megtakarítást, mert így sosem felejtenének el pénzt félretenni” – mondta el Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója. 

„A közös felmérés arra is rámutatott, hogy a megtakarítást alapvetően a rövid távú célok, így például a vésztartalék képzés határozza meg és csupán a lakosság 18%-a tesz félre kimondottan a nyugdíjas éveire. Ezért is fontos, hogy olyan pénzügyi termékeket hozzunk létre, amelyek szinte észrevétlen formában, automatikus módon segítik a nyugdíjcélú megtakarítások felhalmozását” – tette hozzá Dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója.

A CIG Pannónia és a GRÁNIT Bank által közösen kifejlesztett új generációs pénzügyi termék lényege a kártyahasználathoz kötött automatikus nyugdíjtőke felhalmozás. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a GRÁNIT Platinum EQ vagy Platinum Plusz EQ bankkártyás vásárlások alkalmával az ügyfél által előre meghatározott feltételek mellett a vásárlás egy bizonyos százalékának megfelelő összeg a számlájáról automatikusan privátnyugdíj kötvényébe kerül átutalásra. Ennek révén szinte észrevétlenül gyűlik a nyugdíjcélú megtakarítás, nem kell rendszeres időközönként az összeg átutalásával, befizetésével foglalkozni. Az új termék értékesítése pilot programban 2015. november 17.-én kezdődött meg, az első visszajelzések nagy érdeklődésről számolnak be.

 



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés