Connect with us

technokrata

Az iPhone 6S megfigyel minket?

Nincs kategorizálva

Az iPhone 6S megfigyel minket?

A Live Photos és a Hey Siri funkció komoly problémát jelenthet.

Az új iPhone-ok debütálásakor két új funkcióval is megismerkedhettünk. Az egyik a Hey Siri, mely folyamatosan figyeli a beérkező hangokat, és ha meghallja a szókapcsolatot, aktiválódik az Apple digitális asszisztense. A másik a Live Photos, mely a kép készítése előtti és utáni 1,5 másodperceket is rögzíti, amit a 3D Touch képernyő erős megnyomásával nézhetünk meg később.

Mindkét újdonság nagy aggodalmat okozott, hiszen a funkciók alapfeltétele, hogy a kamera és a mikrofon folyamatosan aktív legyen. Az Apple azonban a minap reagált erre, és elmagyarázta miként működnek.

A Live fotó készítésekor a kamera csak akkor rögzít, mikor az applikáció fut, így ezt máskor nem lehet elérni. A hangfigyelő funkció pedig bármikor kikapcsolható, emellett megtudtuk, hogy a hanganyaghoz nem fér hozzá külső program, és nem kerül rögzítésre, illetve nem kerül ki a készülékről sem.

Hallva mindezt talán kicsit eloszlanak az aggályok, de egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy a vállalat mindent hibátlanul fejlesztett le az elmondottak szerint.

Forrás: TechcrunchSzólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin