Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így segíthet az IBM a szervezeteknek felismerni a kimagasló tehetségeket

Nincs kategorizálva

Így segíthet az IBM a szervezeteknek felismerni a kimagasló tehetségeket

Az IBM felhőalapú megoldásokat és egy átfogó tanácsadói szolgáltatáscsomagot (Talent and Change practice) jelentett be, amelyek fejlett analitikával és a munkaerő tudományos megközelítésével segítenek a szervezeteknek, hogy pontosabban felismerjék a kimagasló tehetségeket, elmélyítsék a munkavállalói elkötelezettséget és ügyesebben menedzseljék azokat a szervezeti változásokat, amelyeket ügyfeleik jobb kiszolgálása érdekében hajtanak végre.

A vállalat 25 éve gyűjti tudományos tapasztalatait a munkaerő kérdéseiről. Új szolgáltatáscsomagja mögött 1600 változásmenedzsment szakértő áll, valamint 100 viselkedéskutató, akik feladata segíteni az IBM ügyfeleit, hogy közösségi, elemző és a digitális tapasztalatainkat alakító technológiákkal azonosítsák a szervezetükben kiemelkedően teljesítőket, értékeljék a csapat készenléti állapotát, és megelőzzék a tehetségek kiégését..

A bejelentés jókor érkezik, hiszen egy friss IBM-kutatás szerint a HR-vezetők és a vállalati felsővezetők számára ma a legfőbb prioritás éppen a munkaerő elkötelezettségének növelése és a változásra való készség megerősítése. Ötből két CEO attól tart leginkább, hogy valamilyen, az iparágán kívül működő szervezet kihívása nyomán teljesen újra kell gondolni a munkaerő-kérdéseket: a vállalat személyzeti felépítését és folyamatait is. Nagy feladatnak látják azt is, hogy megnyerjék és megtartsák a top tehetségeket, miközben a már felépített csapatnak maximális elkötelezettséggel kell gondoskodnia az ügyfelekről.

A HR számára a változáskezelés is kritikus kérdés. Az IBM Institute of Business Value friss kutatása szerint a megkérdezett 1400 üzleti vezető közel 87%-a úgy gondolja, hogy a szervezetükben nem összpontosul elég figyelem a változás menedzselésére. Sőt, mindössze 20%-uk véli úgy, hogy sikeresen viszik végig a változást a szervezetben, és 40%-uk, hogy egy ilyen jövőbeli feladathoz rendelkezésére állnak az eszközök. A vizsgálat azt is megállapította, hogy a szervezeteknek olyan infrastruktúrát kell felépíteniük maguknak, amellyel képesek bekapcsolni az új technológiákat is a változás menedzselésébe.

Az IBM új „Talent and Change” tanácsadói szolgáltatása segít felkészülni azokra a változásokra, amelyek egy okosabb, jobban kooperáló csapat kialakításához szükségesek. Hozzáférést ad az ügyfeleknek többféle változásmenedzsment módszertanhoz, eszközökhöz és ahhoz a szakértelemhez, amely magánál az IBM-nél és több ezer ügyfelénél gyűlt össze hasonló projektek során. A tanácsadói szolgáltatás bevezetésével párhuzamosan az IBM több új felhőalapú megoldást is elindított, ezek az IBM Cloud Marketplace-en érhetők el.

Az IBM Smarter Workforce néven összefogott HR-támogató eszközeiről sok ügyfél szerezhetett már tapasztalatot. Különösen érdekes a The Military Spouse Corporate Career Network (MSCCN) esete, hiszen ez a szervezet abban segít, hogy a háborúkból hazatérő veteránok és házastársaik értelmes elfoglaltságot, megfelelő munkahelyet találjanak maguknak. Az IBM technológiai támogatását immár 20 ezer házastárs és 8 ezer aktív katona és veterán ügyében vették igénybe. A háborúból hazatérők többsége ugyanis nem könnyen talál munkát. Az MSCCN-nek egyszerre nagyobb sokaság – a szolgálatban állók és családjaik – egyéni adottságaival és igényeivel kell számolnia. Helyzetük paramétereit, pályájuk adatait és a potenciális álláslehetőségeket kell alkalmasan összekapcsolni, s a szervezet ebben nagy hasznát veszi az IBM Workforce kivételes adatelemző képességeinek.



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés