Connect with us

technokrata

Színes nyomtatóval rendelkezők leleményes ajándékötletei

Tipp

Színes nyomtatóval rendelkezők leleményes ajándékötletei

Színes nyomtatóval rendelkezők leleményes ajándékötletei

Nyakunkon a karácsony, de a munka mellett még nem tudtad beszerezni az ajándékokat? Vagy ötleted sincs, hogy kinek mit tegyél a fa alá? Nagy szerencse, ha van otthon egy nyomtató, ráadásul ha színes is, azzal a végtelen lehetőségek kapuja nyílik meg előtted.

A TonerPartners.hu csapata ebben a cikkben összegyűjtött néhány könnyen elkészíthető, nagyobb beruházást nem igénylő ajándékötletet karácsonyra, amiket még mindig van időd elkészíteni.

Kuponok, utalvány

Mindannyian találkoztunk már a vásárlást ösztönző ajándékutalványokkal vagy kuponokkal. Használd fel ezt a marketingeszközt, és készíts te is egyet karácsonyra! Sőt, ha nagyon belelendülsz, akár egy egész kuponfüzetet is nyomtathatsz. Az ajándékutalvány szólhat egy egész évben beváltható kávézós-beszélgetős délutánról, egy wellnessnapról, bármiről, amit szerettek, vagy tudod, hogy a barátnőd /testvéred/ anyukád szeretné kipróbálni.

Az utalvány elkészítéséhez ingyenes képszerkesztő programokat találsz az interneten, ezek közül a legnépszerűbb a Canva, mert adott sablonokból tudod kiválasztani a neked tetsző képet (vagy tölthetsz fel sajátot is) és a hozzá illő betűtípust. Ezek után már csak azt kell kitalálnod, hogy mit írj az utalványra. Egyszerű, de nagyszerű!

Szintén közeli szeretteidnek megspékelheted a kártyát azzal, ha kaparóssá varázsolod. Ebben az esetben is készítsed el a kupont, de lehetőleg kartonra nyomtasd ki. Emiatt erre nem célszerű háttérképet tenni, elég a szövegszerkesztőben a kaparós felület helyét körrel vagy négyzettel, szívvel vagy fenyőfával jelölni, majd beleírni, hogy mit szeretnél adni neki, pl. Vállalom a porszívózást, kiviszem helyetted ma a kutyát, stb. Miután minden szöveget megírtál, és úgy néz ki formailag, ahogy elképzelted, nyomtasd ki. Azokat a részeket, amiket valamilyen alakzattal jelöltél, fehér zsírkrétával vagy gyertyával dörzsöld be. Próbálj a keretben maradni! Ezután temperával vagy akril festékkel fesd be ugyanezt a részt, akár több rétegben, hogy jól fedje a turpisságot. Ha megszáradt, már teheted is borítékba.

Ha éppen üres a nyomtatód színes tartálya, a TonerPartners.hu oldalon kapható akár kompatibilis színes patron a legtöbb nyomtatóba.

Receptkönyv

Igazán egyedi válogatást készíthetsz édesanyádnak, anyósodnak vagy bárkinek, akiről tudod, hogy szeret a konyhában tevékenykedni. Ez mondjuk időigényesebb feladat, mire összeállítod a könyv tartalmát, de bőven elég, ha mondjuk érdekli a thai konyha, akkor a főbb alapanyagokról szerkeszteni bele néhány oldalt a főzési technikáról, fűszerekről, és csak 10 egyszerű recepttel kiegészíteni. Könyvborítót szintén tudsz a Canvában szerkeszteni, egy nyomtatványboltban pedig pillanatok alatt spirálozzák a kész művet.

Az aprónépnek matrica

Minden gyerkőc szereti a cuki matricákat, sőt, van, aki külön matricagyűjtő füzetben rendezgeti őket. Bár ilyen matricákat speciális fotónyomtatóval lehet előállítani, ha nincs ilyened, egy nagyobb gyereknél garantáltan sikere lesz egy ilyen eszköznek.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

További Tipp

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu