Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen hátizsákot válassz egy őszi túrához?

Tipp

Milyen hátizsákot válassz egy őszi túrához?

Milyen hátizsákot válassz egy őszi túrához?

Ha ősz, akkor színes falevelek, rengeteg termés és természetjárás. Ahhoz azonban, hogy mindenre felkészült legyél, szükséged lesz pár fontos kiegészítőre, ami nélkül nem érdemes útnak indulni. Ilyen például egy taktikai hátizsák, amibe mindezeket belepakolhatod. De vajon milyet érdemes választani az őszi kirándulásokhoz? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük a választ.

Természetjárás a színes őszi erdőben

Ahogy kijött a hűvösebb idő, egyre többen indulunk útnak, hiszen végre megszűnt a forróság, de még éppen kellemes a napsütés egy nagy kiránduláshoz. Bőven akad még lehetőség, hiszen még nem sötétedik túl korán, ráadásul hétvégén se nagyon van jobb dolgunk, mint sétálni egy nagyot.

Nagyon fontos azonban, hogy a kisebb vagy nagyobb eseményekhez milyen kiegészítőket viszünk magunkkal. A legalapvetőbb eszközöket ráadásul valamibe el is kell tenni, hogy könnyedén szállíthassuk őket. Erre pedig mi lenne jobb, mint egy prémiumminőségű, a Katonadolog Webáruháznál kapható taktikai hátizsák?

A legtöbben családdal együtt szombaton vagy vasárnap szánnak időt egy kis friss levegőn való sétára a közeli erdőben. Hétköznap sajnos nem igazán akad megfelelő időpont ahhoz, hogy egy nagyobb kirándulást tegyünk, hétvégén azonban semmi sem állíthat meg bennünket. Mindenképpen érdemes azonban magunkkal vinni pár eszközt, ami segíthet, ha bajba kerülünk. Ilyen az étel és az ital, illetve egy térkép, hiszen a mobiltelefon lemerülhet, vagy vizes is lehet, így nem árt biztosra menni, ami a tájékozódást illeti.

Még ilyenkor is fontos a védelem a bogarak és kullancsok ellen, így riasztószert is érdemes elcsomagolni, de még egy ragtapasz is hasznos lehet egy-egy kisebb karcolás esetén. Egyik sem nyom túl sokat, de a helyet sem veszi el fontosabb eszközöktől, így ne ezeken akarjunk spórolni.

Milyen taktikai hátizsák lehet a jó választás?

Amikor felszerelést viszünk magunkkal, sokszor bele sem gondolunk, hogy az mekkora nagyságú és milyen súlyt is nyom. Legtöbbször már maga a hátizsák is nehéz lehet, nemhogy még a felszerelést is számoljuk. Hiába állítunk be továbbá egy táskát, ha az nem párnázott, túlzottan húzza a gerincünket, a kirándulás halálra van ítélve. A legfontosabb tehát, hogy olyan típust válasszunk, ami a kirándulás nagyságához megfelel, illetve amely komfortos még egy hosszabb túra alkalmával is. Általánosságban elmondható, hogy a kiegészítők súlya nem haladhatja meg a testsúlyunk 10%-át. Ez alatt még kényelmesen elleszünk a nap során, felette azonban már szenvedhetünk.

A Katonadolog Webáruházban számos egyedi kivitel rendelhető, amelyek segítenek abban, hogy mindent magaddal tudj vinni. Választható 20 literes váz nélküli fajta, amelynek a front oldalán két zsebben tudod tárolni az apróságokat. Vásárolhatsz továbbá színes Gurkha változatot is, ami több rekeszének köszönhetően praktikus megoldás lehet egy többnapos erdőjárás során. A nyolc árnyalat pedig lehetővé teszi, hogy a mindennapok során is magaddal vidd ezt az extravagáns modellt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés