Connect with us

technokrata

Ezeket ne hagyd otthon, ha szafarizni indulsz

Tipp

Ezeket ne hagyd otthon, ha szafarizni indulsz

Kép: FreelancerBlog

Ezeket ne hagyd otthon, ha szafarizni indulsz

Mától három napra startup fesztivállá változik a főváros, negyedik alkalommal rendezik meg a Budapest Startup Safarit.

Az érdeklődők helyszínről helyszínre vándorolva ismerkedhetnek meg a számukra érdekes cégekkel, szakmákkal, emberekkel, elsősorban az infokommunikációs szektor, a kreatívipar, a startup-kultúra, valamint az ezek köré csoportosuló üzleti szolgáltatások és társadalmi ügyek területéről.

A Safarira nem árt alaposan felkészülni! A programok ismertetése mellett egyéb hasznos tanácsokkal is szolgálunk!

szafarigrafika1

Az idei programsorozat az előző éveknél is változatosabbnak és izgalmasabbnak ígérkezik: barangolhatunk a VR játszóterén az EPAM szervezésében, AR sétát tehetünk a Népszigeten a T-Systems-szel, ön-és vállalkozásfejlesztést tanulhatunk hazai hírességektől a Loffice terepgyakorlatán és megpróbálhatjuk felvenni a tempót a Marvel univerzummal a „Wakanda kapujában – Az 5G hálózatok” eseményén.  A három nap során megismerkedhetünk a Mongo applikációval, ami segít a szülőknek megvédeni gyermekeiket az interneten található veszélyektől, a Bosch-tól pedig az önvezető autók legújabb fejlesztéseiről hallhatunk három szakember előadásán keresztül. A T-Systems „Csökkenő sorok-növekvő bevételek” előadásán megismerhetjük azt a mesterséges intelligencián alapuló videóanalitika rendszert, aminek segítségével optimalizálhatók a boltokban vagy akár a reptéren kialakult sorban állások. A Budapest Startup Safarin olyan cégek nyitják meg kapuikat, mint az SAP, a Tresorit, a Google, a Codecool, a Prezi, de számos befektetési alapkezelő, kockázati tőkés tanácsadó cég, HR és kommunikációs cég is képviselteti magát. Néhány program már most teltházközeli állapotban van, ezért érdemes minél előbb befoglalni a helyeket az előadásokra a minél sűrűbb és izgalmasabb szafarizás érdekében!

Mint minden szafarin, most is fontos szerepet tölt be a megfelelő felkészültség annak érdekében, hogy egyik érdekes állat se kerülje el a figyelmünket! Íme 5 dolog, ami feltétlenül legyen nálad a lehető legsikeresebb szafarizás érdekében:

  1. önéletrajz

Sokan elfelejtik, pedig az egyik legfontosabb dolog a jó állások megcsípéséhez. A személyesen átadott önéletrajzok által megjegyezhetőbbé válik az ember. Egy beszélgetés közben nem feltétlenül jut valaki eszébe minden fontos információ, amit elmondana magáról, ilyenkor egy önéletrajz többet mond minden szónál.

  1. névjegykártya

A Startup Safari alatt sokszor váratlan helyzetekben kerülhet elő a névjegykártya, nem csak előadások után, hanem akár a büfénél való sorban állás közben. Nem tudhatjuk, hogy a megszerzett kapcsolatok közül melyiknek lesz jelentősége a jövőben, így minden helyzetben ajánlott a névjegykártyacsere.

  1. Powerbank

Egész napos mászkálás a városban, majd kávézás néhány új baráttal? Nem lesz túl sok idő hazamenni, ezért nem árt, ha van nálunk powerbank, így nem kell aggódni amiatt, hogy a legrosszabb időben merül le a telefon.

  1. kényelmes cipő

Egy szafarira senki nem indul el magassarkúban! A startup túra alatt is ajánlott a minél kényelmesebb, már bejáratott cipő, amivel könnyedén tudod átszelni egész Budapestet a tökéletes állás után kutatva. Noha szépen süt a nap, nem árt a meleg lábbeli, hiszen az irodákban, előadóterekben a padló lehet hideg, és az utcán sétálva is jobb elkerülni a felfázást.

  1. jegyzetfüzet, toll

Az előadások közben olyan információk hangozhatnak el, amik a jövőben is fontosak lehetnek, ezért mindenképpen ajánlott jegyzetfüzettel és tollal nekivágni a Safarinak. Ha már jegyzetfüzetről van szó, itt is lehetünk trendik, ma már szebbnél szebb papír alapú jegyzetfüzetek kaphatók. A Moleskin füzetek jó választásnak bizonyulhatnak gumis pántjukkal és feltűnő fedőlapjukkal.

További Tipp

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin