Connect with us

technokrata

Bemutatkoztak a Samsung Windows 8-as táblagépei

Tablet

Bemutatkoztak a Samsung Windows 8-as táblagépei

A Windows 8-as modelljeivel igyekszik fellendíteni a táblagép piacot a Samsung.

Tegnap éjszaka bemutatkozott a Samsung 2 új Windows 8 alapú táblagépe. Az Ativ Tab 3 a szokványos táblagép vonalat erősíti ,míg az Ativ Q extra funkciókkal felvértezve keresi a gazdáját.

Ativ Q:

A Samsung Windows 8-as palettájának legérdekesebb tagja. A 13.3″-es, 3200 x 1800 pixel felbontású kijelzővel rendelkező modell leginkább a Sony Vaio Duo 13-asnak igyekszik konkurenciát állítani, mivel a billentyűzet kialakítása nagyban megegyezik a japán vállalat termékével.

ativq

Az 1.29 kg-os modellbe egy negyedik generációs Intel Core i5 processzor került Intel HD 4400-as integrált videokártyával, de ne feledkezzünk meg a 4 GB RAM-ról és a 128 GB-os SSD-ről sem. A készülék másik különlegessége, hogy a Windows 8 mellett Android 4.2 Jelly Bean futtatására is képes. A 2 USB csatlakozóval, 1  micro HDMI kimenettel és 1 microSD adapterrel rendelkező Ativ Q várhatóan 9 órán át működik 1 töltéssel.

ativq2

Ativ Tab 3

Ez a készülék már hagyományosabb irányból közelít a táblagépek felé, hiszen “mindössze” egy 10.1″-es HD felbontású megjelenítővel rendelkezik, a billentyűzet nem tartozék. Az Intel ATOM Z2760 processzorral és 2 GB RAM-al rendelkező modell  mindössze 8.1 mm vékony. Ez utóbbi adat a ma piacon lévő legvékonyabb Windows-os táblagéppé teszi, amire különösen büszke a Samsung.

ativtab3

A beépített memória mérete 64 GB, ez microSD kártyával bővíthető. A Galaxy Tab készülékek formaterve által ihletett Ativ Tab 3 rendelkezik S-Pen támogatással is, amivel kiválóan rajzolhatunk, jegyzetelhetünk a Microsoft Office csomagjába.

ativtab32

A pontos árat és a megjelenési időpontot egyelőre egyik készülék esetében sem árulták el.Szólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin