Connect with us

technokrata

Négymagos tabletet villantott a Polaroid

Tablet

Négymagos tabletet villantott a Polaroid

Most már ők is benne vannak a játékban. Nagy tudású tabletek egy belépőszintű gép áráért.

A Polaroid nem csak a gyerekeknek készített táblagépet, hanem egy teljes családdal állt elő. Az M10 mérete és tudása ellenére alig 50 forintba kerül az Államokban, miközben a 7 hüvelykes M7 még ennél is olcsóbban, 29 ezer forintért kínálja a Jelly Bean-t.

CES-2013-Polaroid-M7-Is-an-Entry-Level-Tablet-with-Jelly-Bean-and-Dual-Core-CPU

Amikor a Google bemutatta a 7 hüvelykes Nexus 7-et, elállt a szavunk, Elállt, mert olyan tudással kínálták a 199 dolláros tabletet, amit csak a másfélszer-kétszer annyiba kerülő táblagépek tudtak csak (jobb esetben). Ez több dolgot is indukált, a legfontosabb talán az androidos táblagépek árzuhanása. A Polaroid most emelte a tétet, ugyanis az M10 nevű 10 hüvelykes tablete mindössze 229 dollárba fog kerülni, vagyis átszámolva 50 ezer forinba fog kerülni. A 10-e tablet felbontása 1280×800 pixel, processzora négymagos Cortex A7, melyet 1 GB RAM egészít ki. Elsődleges fényképezője 5, másodlagosa 2 megapixeles. A készüléken Jelly Bean fut, ami vígan elfér a 16 GB-os tárhelyen. Ha pedig ez kevés lenne, akkor szemben a Nexus 7-tel, ez bővíthető microSD kártyával.

M10_MAIN_610x443

 

Mindeközben a 10 hüvelykes tablet mellett a Polaroid bemutatott egy hetes táblagépet is, a M7-et (nem összekeverendő a HTC hamarosan debütáló csúcstelefonjával!), A készülék felbontása nem is rossz, lévén, hogy 1280×800 pixel, de processzora gyengébb az M10-nél, jelen esetben kétmagos, 1.6 Ghz-es Cortex A9-esről beszélünk, melyet 1 GB RAM támogat. Csak webkamerája van, ami két megapixeles, tárhelye pedig 8 GB, amin szintén Jelly Bean fut. Ez a gép is bővíthető microSD-vel, ára pedig mindössze 129 dollár, vagyis 29 ezer forint.

Polaroid-M-jpg

Ami külön érdekesség, hogy bár mindkét tableten Android fut, egy olyan felhasználói felületet alakított ki rajtuk a Polaroid, ami kissé csempéssé teszi a kinézetét, miáltal inkább hasonlít első blikkre egy Windows 8-as Metro felületre, semmint Androidra.

 Szólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin