Connect with us

Hirdetés

technokrata

Térdre iPad! Itt a Samsung Note 10.1!

Tablet

Térdre iPad! Itt a Samsung Note 10.1!

A Samsung Galaxy S III-at a természet ihlette, a Note 10.1-et pedig a Galaxy S III.

A Samsung új táblagépet küld az iPad riválisának. Ami nem ment a Galaxy Tab-oknak, az talán menni fog a Note 10.1-nek? Nem valószínű, de elitista eleganciája és brutál erős hardvere feledtetni fogja azt a tényt, hogy ezt a gépet nem az Apple tervezte. Bár már februárban bemutatták a táblagépet, akkor még Android 4 Ice Cream Sandwich futott rajta, azóta viszont mérföldkőnek számító fejlesztések történtek a mobileszközök és alkatrészek piacán, jöttek a négymagos processzorok, a 2 GB RAM és az Android 4.1 Jelly Bean.

A Note 10.1 kijlezője IPS helyett PLS TFT lett, de ez nem von le sokat a készülék értékéből. Lássuk, miért is:

A készülék felbontása a 10.1 colnál 1280×800 pixel lett, vagyis HD kijelzőt kapott a táblagép (ez az én értelmezésem szerint csak HD Ready, de hát ez a fogalom már kikopott az emberek köztudomásából, így a Ready-t felejtsük is el), ami kapacitív és S-Pennel is működik (pont, mint a Galaxy Note-nál).

Mivel a Samsung nemrégiben bemutatta saját processzorát, a négymagos Exynos-t, így ne csodálkozzunk, ha ez került a Note 10.1-be is. Ennek órajele 1.4 GHz lett, amit 2 GB RAM-mal egészítettek ki. A GPU-ja, mely tulajdonképpen a videokártya, a Mali 400MP lett. Elsődleges kamerája 2 megapixeles, másodlagosa pedig, mely LED vakus, 5 megapixeles. Megjelenésekor a WiFi-s verzió mellett készül belőle 21 mbps-es 3G-s modell is (valószínűleg lesz belőle LTE is, de erről most nem esett szó), tárhelyben pedig a szokásos 16/32/64 GB-os táblagépek közül választhatunk.

Még ebben a hónapban megjelenik.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés